Samsun'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden Yılmaz ailesinin iki çocuğu, Samsun'un Havza ilçesi Çiftlik köyünde toprağa verildi. 
Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenine Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Yaşadıkları dehşeti anlatan baba Recep Yılmaz, "Saat 23.00’da polis araçlarından yapılan anonsla dışarıya çıktım. Daha sonra suyun fazlalaştığını görünce eve girdim ve 6 yaşındaki kızım Azize’yi merdivenlere kadar çıkarttım. Geri döndüğümde camın patlaması sonu içerisi su ve balçık dolduğu için kapıyı açamadım. Eşim ve iki çocuğum içeride kaldılar. Saat 05.30’da kurtarma ekipleri tarafından eşim sağ çıkartıldı. Ancak, çocuklarımın ikisi de kurtaramadık" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ve Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'na ait helikopter ile geldiği Havza ilçesinden karayolu ile Çiftlik köyüne gittiler. Yılmaz ailesinin evini ziyaret eden Bakan Kılıç ve beraberindekiler, başsağlığı dileklerinde bulundu. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyleyen Bakan Suat Kılıç, selden babası tarafından sağ kurtarılan 6 yaşındaki Azize Yılmaz'ı kucağına alarak sohbet etti ve çocuklar yakından ilgilendi.

Bakan Kılıç, 2 çocuğu ölen anne Hüsniye Yılmaz'a da Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın taziye ve selamlarını iletti. Bakan Kılıç ve beraberindekiler, daha sonra köyden ayrıldı.


Editör: Vitrin Haber