11 Ağustos tarihinde Ayancık ve Türkeli ilçelerinde yaşanan sel felaketi ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından bölgede görev yapmak üzere her gün bir milletvekili gönderilirken, bu milletvekilleri bölgedeki parti teşkilatlarından 5 kişilik ekiple köylerde incelemelerde bulunuyor.

21 Ağustos tarihinde Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyesi Necip Tekin, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Özdemir, İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Örnek ve İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Mertcan Öztürk ile birlikte AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk görevlendirildi. Ayancık ilçesine bağlı Kaldırayak, Gürsökü ve Kütük köylerinde görev yapacak olan Milletvekili Hulusi Şentürk, ilçeye geldiği sırada aldığı acı haberle yıkıldı.

Şentürk, babası Mustafa Şentürk'ün ölüm haberini Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantı sırasında aldı. Hulusi Şentürk daha sonra Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu tarafından İstanbul'a hareket etmek üzere afet bölgesinden Sinop'a getirildi. 

Editör: Vitrin Haber