10 yıldır ahşap oyuncak yapımı konusunda çalışan Adnan ve Deniz Karagülle çifti, önceleri emeklilik hobisi olarak Ankara’da başlayan bu çalışmanın zamanla tutkuya dönüştüğünü söylüyor.

Çocuklarla oyuncakların buluşmasının oluşturduğu enerjinin kendilerini çok etkilediğini belirten Karagülle şunları söyledi: "Çocuklarla oyuncakların ilişkisini gördükçe biz de oyun ve oyuncağın ne kadar önemli olduğunu anladık. Keşke çocuğumuzu büyütürken oyuncak yapıyor olsaydık dediler.

Halen Gerze’deki atölyelerinde çalışmalarını sürdüren Karagülle çifti, bu çalışmalarla ilgili kurslar, eğitim programları ve sergi çalışmaları yaptıklarını ama Sinop’ta özellikle kurumlardan yeterli ilgiyi göremediklerini belirttiler.
Oysa 2013 yılında Kültür Bakanlığı’ndan 'Ahşap Oyuncak Yapımı' dalında 'Geleneksel El Sanatları Sanatkarı' belgesini alan Adnan Karagülle, Türkiye’nin çeşitli illerinde bakanlık veya yerel yönetimlerin davetiyle sergiler düzenlemektedir. Adnan Karagülle, amaçlarının, Sinop’taki yelken modelciliği gibi, Gerze’nin de Ahşap Oyuncak Modelciliği ile tanınması olduğunu söyledi.

 Yalı Kahveleri
Sinop deyince ilk akla gelen yerlerden biri de Yalı Kahveleridir. Sinop’un mutluluk endeksinin bu kadar yüksek çıkmasının en önemli nedenlerinden biri olan Yalı Kahvelerinde nokul, simit, peynir ve çay keyfini arttıran şey esnafın bu işi zevkle yapmasıdır.
Bunun en iyi yapanların başında da Mükremin Uğur gelmektedir. Her zaman gayretli, güler yüzlü, misafirlerinin alışkanlıklarını ve isimlerini bilerek onlara uygun şekilde servis yapmaya çalışan Mükremin, bu şekilde Turizmin de iyi bir neferi olmayı başarmıştır.

 Sinop Diyojen Rotary Kulübü Dönem Başkanı Latife Tahaoğlu yaptığı konuşmada: “Karagülle çiftinin yaptıkları gerçekten çok önemli. Kamu tarafından daha çok desteklenmeyi ve halk tarafından saygı görmeyi hak ediyorlar.
 Mükremin ise bizim için Yalı Keyfinin en önemli karakteri. Biz ödül verirken insanların çevrelerine, yaşadıkları topluma kattıkları değer ve katkıyı değerlendirmeye çalışıyoruz. Mükremin kendi yarattığı hizmet kalitesini en üst düzeyde taşıyarak teşekkürü ve saygıyı hak ediyor.

Her iki ödül sahibine de kendi alanlarında yarattıkları enerjiyi devam ettirmeleri konusunda elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.
Kendilerine Sinop halkı adına teşekkürü borç biliyoruz. Bu bizim onlara verdiğimiz bir ödül değil, onların yaptıkları çalışmalar ve Sinop'a kattıklarının karşılığında küçük bir teşekkürdür” 


 

Editör: Vitrin Haber