Almanya’nın Castrop-Rauxel şehrinde yaşayan Sinoplu Avukat Akın Özcan (40) Lösemi‘ye yakalandı. Bu hastalıktan kurtulmak için yardım beklediğini belirten Akın Özcan sağlığına kavuşmasına umut olmak için kan bağışında bulunulmasının yeterli olduğunu söyledi. 
Henüz kısa bir süre önce nişanlanan Akın Özcan’ın normal hayatına geri dönmesine olanak sağlayacak tedavi için uygun Kök Hücrelerin bulunulmasın şart olduğu belirten Özcan’ın ailesi bunun için yapılması gereken ilk şeyin bağışçıların kendi kanlarının Kök Hücrelerini tespitini ve tanısını yaptırması gerektiğini belirttiler. Bağış yapmak isteyenlerin 18-45 yaşlarının arasında olması gerektiğinin altını çizen aile bağışların WSZE sayfasında “Kök Hücre Bağışı” adı altında isim, adres ve telefon ile kayıt olarak, ya da herhangi bir DRK West (Deutsche Rote Kreuz West) kurumundan Kan bağışı için randevu alarak kendi belirledikleri şubeden kan vererek gerçekleştirilebileceğini aktardı. 

Öte yandan Akın Özcan’ın kardeşi Aylin Özcan da yaptığı açıklamada “Özellikle daha önce kan örneği vermemiş Türkleri bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Türklerden uyma ihtimali daha yüksekmiş. Abime uygun kök hücresi bulunması için her kişiye ihtiyaç var. Sinoplu olduğumuz ve kendi yakınlarımızdan uyma ihtimali daha yüksek olduğu için  bu kapmanyayı Sinop’da da yapacağız. 2-3 Nisan’da Türkeli ilçesi ve 4 Nisan’da ise Güzelkent beldesinde kan örneği alınacak. Tüm duyarlı halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Editör: Vitrin Haber