Show TV’nin ne çok izlenen programlarından biri olan "Lezzet Yolculuğu" programının çekimleri için Yaykıl Köyüne gelen Turgay Başyayla, burada vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı.  Çocukların gerçekleştirdiği halk oyunu gösterisi ile başlayan çekimlerde Turgay Başyayla, Yaykıl Köyü Muhtarı Ahmet Tiryaki ile röportaj gerçekleştirdi. Yaykıl köyünün tarihini anlatan Muhtar Ahmet Tiryaki ardından Yaykıl köyünün geçim kaynakları hakkında bilgiler aktardı.

Ardından emekçi kadınların yanına giden Turgay Başyayla Gerze ilçesinin yöresel yemeklerini tanıttı. Yemeklerin tariflerini öğrenen ve tadına bakan Turgay Başyayla daha sonra vatandaşlar ile sohbet etti. Sergilediği tavırlarla izleyenleri hem güldüren hem de sempatisini kazanan sunucu Yaykıl köyünü de gezdikten sonra yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür etti.
Programın Gerze ilçesinde gerçekleşmesinde yardımcı olan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'ya teşekkür eden Turgay Başyayla programın üç hafta sonra ekranlarda yayınlanacağını söyledi.
 
 
Editör: Vitrin Haber