İstanbul’da yaşayan Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastası 3 yaşındaki Poyraz Ali’nin tedavisine maddi destek sağlamak amacıyla Sinop’ta yardım kampanyası düzenlendi. Sinoplu gönüllü Ayşe Özkömeç tarafından düzenlenen yardım kampanyasında hayırsever vatandaşlardan toplanan gıda ürünleri ile çeşitli malzemeler Sinop pazaryeri girişinde açılan stantta satışa sunuldu. Sinoplu radyo sunucusu Emin Özmen’in de destek olduğu ve stant başına geçerek satış yaptığı kampanyaya Sinoplular yoğun ilgi gösterdi. Kampanyada tüm ürünler satılırken buradan elde edilen gelir ise minik Poyraz Ali’nin tedavisinde kullanılmak üzere aileye gönderildi. 

POYRAZ ALİ’Yİ TEDAVİSİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIRMAK İSTİYORUZ
Anlamlı kampanyanın mimarı olan Ayşe Özkömeç, SMA hastası Poyraz Ali’nin 2,2 milyon Euro'luk Zolgensma isimli gen tedavisine başlaması gerektiğini belirtti. Bu anlamda düzenledikleri kampanya ile Poyraz Ali’yi tedavisine bir adım daha yaklaştırmak istediklerinin altını çizen Ayşe Özkömeç, kampanyaya büyük ilgi gösteren Sinoplulara teşekkür etti.

Özkömeç; “Poyraz Ali ile tanışmam sosyal medya üzerinden anne ile irtibata geçmem ile oldu. Daha sonrasında ise ben gönüllü grubuna katıldım. Bu süreçten sonra minik Poyraz Ali için neler yapabilirizi düşünmeye başladık ve bir Pazar etkinliği düzenlemeye karar verdik. Burada tamamen hayırsever vatandaşlarımızdan temin edilmiş organik ürünlerden, banyo liflerine, oyuncaklardan çiçeklere kadar pek çok ürün var. İnsanlarımız o kadar duyarlı ki sizlere anlatamam. Herkes elinden ne geliyorsa yapmaya çalıştı, Poyraz Ali için nefes oldu. Bu yardımların birçoğu sosyal paylaşım platformları üzerinden yaptığımız duyurulardan bizlere ulaştı. Hiç tanımadığımız, yüzlerini dahi görmediğimiz insanlar bize yardımcı oldu. Buradan toplanan geliri Poyraz Ali’nin ailesine göndereceğiz. Biz okyanusta bir damla olacağız. Poyraz Ali’yi tedavisine bir adım daha yaklaştırmak istiyoruz. Bundan önce 12 tane SMA hastası çocuğumuz kurtuldu. Neden 13.’cü çocuk Poyraz Ali olmasın? Bizim temennimiz tüm çocuklarımız kurulsun. Bugün burada bizlere destek olan tüm Sinoplulara, bu etkinliği haber aldığı andan itibaren sürekli yanımda olan ve bugün de buraya gelerek kampanyamıza destek veren sevgili Emin Özmen’e, kampanyamızın isimsiz kahramanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Editör: Vitrin Haber