Kaldırıldığı hastanede 74 yaşında hayatını kaybeden Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Delmenhorst İl Başkanı Tamer Sert'in babası Ramazan Sert memleketi Sinop'un Erfelek ilçesinde gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. 

Aslen Erfelekli olan Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Delmenhorst İl Başkanı, Göçmenler Yuvarlak Masası Başkanı ve UETD Türk Demokratlar Birliği Bremen 2006 Kurucusu Tamer Sert en acı gününü yaşadı. Bir süredir yatağa bağımlı olarak yaşayan Tamer Sert'in babası gurbetçi Ramazan Sert (74), geçirdiği rahatsızlık sonucu Almanya'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ramazan Sert için ilk tören yaşadığı Almanya'nın Delmenhorst kentinde yapıldı. Burada kılınan cenaze namazı ve alınan helallik ardından uçakla memleketi Sinop'a getirilen Ramazan Sert için Erfelek'in Salı köyünde ikindiyi müteakip cenaze namazı kılındı. 

BABASI İÇİN HELALLİK İSTEDİ
Babasının cenaze namazını kıldıran Tamer Sert kalabalığa yaptığı konuşmada, "Babam kara trenle buradan gurbete gitti. Çabucak memleketine dönmeyi planladığı gurbetten yıllar sonra kara tabutla geri döndü" dedi. Bu sırada oldukça duygusal anlar yaşadı. Sert, babası için tüm vatandaşlardan helallik istedi. Ramazan Sert daha sonra gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. 

Cenazeye: Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Erfelek eski Belediye Başkanı İbrahim Felek, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Reçber, Avrupa Sinoplular Derneği (ASİDER) Başkan Yardımcısı Şirvan Ünal, Samsun Sinoplular Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal ve eşi Adnan Kesimal, Gazeteci Serhat Özşahin, Salı Köyü Muhtarı Mustafa Başdağ ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Vitrin Haber