Sinop'un tanınan simalarından ve Tarihi Sinop Cezaevinde yattığı 13 yıl içinde yaşadığı anılarla gündeme gelen Hüseyin Pehlivan (85) tedavi gördüğü Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. 

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle uzun süre yoğun bakım ünitesinde, daha sonra da kendi isteğiyle Kardiyoloji servisinde tedavi gören Pehlivan'ın ölüm haberi büyük üzüntüye neden oldu. 

7 çocuk babası Hüseyin Pehlivan, Kefevi Mahallesi Çağdaş Bloklarındaki evinde helallik alınması ardından Alaaddin Camisine getirildi. Pehlivan burada öğleni müteakip kılınan cenaze namazı ardından Gerze'nin Yaykıl köyünde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Cenazeye AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, belediye meclis üyeleri, sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

Gerze Yaykıl köyünde işlenen bir cinayet nedeniyle 1953 yılı Ekim ayında Gerze Cezaevine giren Hüseyin Pehlivan, Mart 1954 yılında Tarihi Sinop Cezaevine sevk edilmiş, Karadağ koğuşunda 13 yıl yattıktan sonra, son 2 yılı tamamlamak üzere Niğde yarı açık cezaevine nakledilmişti. Cezasını tamamlayan Hüseyin Pehlivan, cezaevi kadrosundan Sinop Amerikan Radarında işbaşı yapmış ve buradan emekli olmuştu. 

Hüseyin Pehlivan’ın cezaevi anıları birçok haber ve belgesele de konu edilmişti.

 

Editör: Vitrin Haber