91 yaşındaki Şükrü Gümüş (Habeş Kaptan) ömrünü balıkçılığa adadı. Baba mesleği olan balıkçılığı 10 yaşından 70 yaşına kadar sürdüren Şükrü Gümüş, ilk tekne turlarını Sinop'ta başlatan isim oldu. 

1954 yılında Amerikan Radarında görevli bir subayın isteği üzerine Ada turu yapan Gümüş, ilk mehtap turunu böylelikle başlatmış oldu. Ardından Amerikalılara tekne turları ve ilkokul mezunu bile olmadan öğrendiği iyi derecedeki İngilizcesiyle rehberlik yaptı. Habeş Kaptanın öncülük ettiği tekne turları yıllar içerisinde Sinop'ta önemli bir sektör haline geldi. 

YAŞAYAN EFSANEYE PLAKET
Sinoplu sevilen gazeteci Halit Gümüş'ün de babası olan Şükrü Gümüş'ü yeni av sezonunda Sinop Belediyesi unutmadı. Sezon açılış törenine davet edilen 91 yaşındaki usta denizci Gümüş'e Belediye Başkanı Barış Ayhan tarafından Sinop balıkçılığına vermiş olduğu hizmetlerden dolayı plaket takdim edildi. 

Usta denizci plaketini oğlu Halit Gümüş ile birlikte aldı. Belediye Başkanı Barış Ayhan, Habeş Kaptan olarak tanınan Şükrü Gümüş'e uzun ömürler diledi. Gümüş'ün ellerinden öpen Ayhan: "Bizim yaşayan efsanelerimiz var. Sinop'ta balıkçılık dendiğinde akla gelen ilk isim bu gün aramızda. Habeş Kaptan'a tüm balıkçılarımız adına bir plaket vermek istedik. Kendisine uzun ömürler diliyoruz" dedi.
 

Editör: Vitrin Haber