Aldıkları 4 tavşanın iki yılda 450'ye ulaşması ardından zor durumda kalan Özdemir ailesi haberler ardından oluşan ilgiden oldukça memnun. Tavşanların yaklaşık 100 adedi haberler ardından satılırken, geride kalan tavşanlara da sürekli talip çıkıyor. Aile tavşanları eti için almak isteyenlere vermezken, bu konuda ki bir çok teklifi de kabul etmemiş. 

Bu arada kış ortamında yiyecek bulmakta zorlanan tavşanlara Türk Telekom Sinop İl Müdürlüğü tarafından yiyecek yardımı yapılmaya başlandı. Kurum yemekhanesinde biriktirilen salata ağırlıklı artık yiyecekler, belirli zamanlarda tavşanların bulunduğu Yalı köyü Deliler Mahallesi'ne getirilerek tavşanlara veriliyor. İlk yardım Türk Telekom İl Müdürü Baki Günay tarafından bizzat götürülerek tavşanlara verildi. Tavşanlar bir bagaj dolusu yiyeceği yaklaşık 10 dakikada tüketti. Haberi izlediklerinde oldukça etkilendiklerini belirten Baki Günay, bundan sonra belirli aralıklarla tavşanlara biriktirilen yiyecekleri göndereceklerini söyledi.   

Sinop'ta iki yıl önce beslemek için 4 tavşan alan Özdemir ailesi, tavşanların kısa sürede üremesi ile yaklaşık 450 tavşan ile baş başa kalmıştı. Tavşanlar bir çok ulusal TV kanalı ve gazetede büyük yer almıştı. 

Editör: Vitrin Haber