Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle yaklaşık bir haftadır Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi gören Eğitim-İş Sinop Şubesi Başkanı Celal Şahbenderoğlu'nun öğretmen eşi Gülcan Şahbenderoğlu, yaşam savaşını kaybetti. Gülcan öğretmenin vefatı yakınları kadar, meslektaşlarını, öğrencilerini ve sevenlerini yasa boğdu. 

Şahbenderoğlu için mezun olduğu ve görev yaptığı şimdiki adı Saltuk Anadolu Lisesi olan eski adıyla Sinop Kız Öğretmen Lisesinde tören düzenlendi. Törene İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idarecileri, Gülcan öğretmenin yakınları, tedavi sürecinde bir an bile hastaneden ayrılmayan meslektaşları, öğrencileri ve sevenleri katıldı. Burada yapılan tören ardından Gülcan Şahbenderoğlu, kılınan cenaze namazıyla birlikte Sinop kent mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. 

GÜLCAN ŞAHBENDEROĞLU
Sinop Sarı Saltuk Anadolu Lisesi matematik öğretmeni Gülcan Şahbenderoğlu, 19 Ağustos 1973 yılında Sinop'ta doğdu. Öğretmen bir ailenin; Ali ve Fatma Yıldırım'ın kızları olarak hayata başlayan Gülcan öğretmen, ilk öğrenimini Cumhuriyet ilkokulunda, ortaöğrenimini 1990 yılında Sinop Kız Öğretmen Lisesinde tamamladı. 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Matematik Bölümünden 1995 yılında mezun olduktan sonra, 1996'da ilk görev yeri olan Tunceli Hürriyet İlkokuluna atanan Gülcan öğretmen, ardından 3 yıl Gümüşhane'de görev yaptıktan sonra 1999'da atandığı Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi, bugünkü adıyla Sarı Saltuk Anadolu Lisesinde matematik öğretmeni olarak bugüne kadar görev yaptı. 

Eğitim-İş Sinop Şubesi Başkanı ve Sinop Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Celal Tuncay Şahbenderoğlu ile evli olan iki çocuk annesi Gülcan Şahbenderoğlu, yaklaşık bir hafta önce geçirdiği beyin kanaması nedeniyle, yoğun bakımda tedavisi devam ederken 22 Ağustos 2021 Pazar günü hayatını kaybetti.

Editör: Vitrin Haber