Türkelili işadamı Fadıl Demirel, 6 Ekim’de rahatsızlanması üzerine Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılmış, yapılan Koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması üzerine Covid servisinde tedaviye alınmıştı.

Durumunun ciddiyetini koruması üzerine önce hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırılan Demirel, ilerleyen günlerde yapılan testinin negatif çıkmasına rağmen, uzun süreli tedavi nedeniyle ciğerlerinde hasar oluştuğu gerekçesiyle 11 Kasım’da ise İstanbul’daki Acıbadem Hastanesine sevk edilmişti.

Tedavisine ‘uyutularak’ devam edilen Fadıl Demirel, durumunun iyiye gitmesi üzerine önceki gün uyandırılmış, söyleneni anladığına dair mimikleri ile karşılık vermişti.
Ancak 9 Aralık 2020 Çarşamba günü akşam saatlerinde yeniden durumunun ağırlaşması üzerine Demirel, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

FADIL DEMİREL KİMDİR? 
Türkeli'nin Akçabük Köyü doğumlu olan Fadıl Demirel, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğinden 1977 yılında mezun oldu. 1979-80 yıllarında aynı üniversitede işletme mastırı yaptı. Demir Çelik Sektörü içerisinde yaklaşık 35 yıllık bir geçmişi olan Demirel, 1977 yılında Erdemir’de Mühendis olarak başladı. Demirel, bu süreç daha sonra Başmühendis, Çelikhane Müdür Yardımcısı, Çelikhane Müdürü, Çelik İmalat Başmüdürü olarak devam etti. 1999–2003 yılları arasında Kardemir’de İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı, 2003 ve 2004 yıllarında Erdemir’de Genel Müdür 1. Yardımcısı ve Erdemir İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2005 yılında Erdemir A.Ş. Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.
Yardımseverliği ile bilenen, ilçemizin medarı iftiharı Fadıl Demirel, Türkeli Kaymakamlığı İlçe Halk Kütüphanesinin yeni binasının yapılmasına ve son olarak Türkeli Meslek Yüksekokulu'nun ilçeye kazandırılmasına maddi olarak büyük destek vermişti.
türkelihaber.com

Editör: Vitrin Haber