27 Mart Cuma günü Nokta mevkisindeki evinde ölü olarak bulunan Esat Temiz'in yapılan ilk incelemesinde koronavirüs bulgusuna rastlanmadı. Temiz'in kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi ardından Cuma günü defin işlemlerinin kesinleştiği bildirildi. Cesedi bulunduğunda yaklaşık 20 gün önce öldüğü anlaşılan Esat Temiz'in ölümü büyük üzüntüye neden olmuştu. 

Cenazeyle ilgili duyuruyu Esat Temiz'in yeğeni Sevim Temiz Yağız yaptı. Duyuruda: "Bilindiği üzere 27 mart 2020 tarihinde amcam Esat Temiz hakkın rahmetine  kavuşmuştu. Bu süreçte yanımda olan basta eşim, ailem ve siz değerli insanlar olmakla birlikte teşekkürü  bir borç bilir, sevgi ve saygılarımı iletirim.

Sinop esraflarından kotracı merhum Mehmet Temiz, merhume Behice Temiz'in oğulları, Mümtaz ve Metin Temiz'in kardeşleri, Mehmet, Mehtap, Hakan Temiz, Serap Gül ve Sevim Yağız,in amcaları ormandan emekli Esat Temiz vefat  etmiştir.

Cenazesi  yarin Sinop Atatürk  devlet Hastanesinden alınarak ikindi namazını müteakiben  Çukurbağ mezarlığına defnedilecek. Yakın dost ve akrabalarımıza duyurulur" denildi.

Bu arada cenazeye katılacakların koronavirüs salgını nedeniyle fazla kalabalığa neden olmamaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları gerekiyor.

Editör: Vitrin Haber