Geçirdiği akciğer rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık 3 aydır Atatürk Devlet Hastanesi yoğun bakımında tedavi gören 79 yaşındaki Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Galip Gürkan, hayatını kaybetti. Emekli Astsubay Gürkan’ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi ilk olarak Yeni Mahalle Varilci Sokaktaki evinin önünde helallik alınmasının ardından Alaaddin camisine getirildi. Burada, Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Galip Gürkan için Cuma namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. 

Törene, Sinop Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Alper Cevdet Batu, askeri yetkililer, Gürkan’ın ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik Tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından emekli Astsubay Galip Gürkan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Sinop İl Jandarma Komutanlığı tören mangası tarafından cenaze aracına taşındı. Gürkan’ın cenazesi daha sonra Sinop Çukurbağı mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Merhum Ali Faik Gürkan ve Merhume Şefika Pat’ın oğulları olan emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Galip Gürkan, Gülten Ağaç’ın kardeşi, Nebahat Gürkan’ın eşi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde çalışan Alaaddin Gürkan’ın Sağlık Müdürlüğünden Emekli Nesrin Güdük, Adliyede Çalışan Güzin Göktaş ve Yasemin Eriş’in babaları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Çalışan Ayhan Mert Güdük, Aslı Eriş, Tolga Göktaş ve Doğa Göktaş’ın dedesi, Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğünde çalışan Ömer Güdük, Cezaevinde çalışan Hüseyin Göktaş ve Aytekin Eriş’in kayınpederiydi. 


 

Editör: Vitrin Haber