Sinop’ta yaşayan şair ve yazar Şafak Bayrak, her gün gönüllü olarak yaptığı çevre temizliği ile örnek bir duyarlılık sergiliyor. Her sabah spor yapmak için evinden çıkan Bayrak, bir yandan yürüyüşünü yaparken bir yandan da cebinde taşıdığı çöp poşeti ile vatandaşların çöp konteynırları yerine çevreye attıkları çöpleri topluyor.

İnsanların bu duyarlı hareketinden dolayı kendisini takdir ettiğini söyleyen Şafak Bayrak, vatandaşlardan takdir değil duyarlılık beklediğini belirtti. Bayrak; “İnsanlar çevreye piknik yaptığı alana nasıl olurda çöpünü atar çöpünü bırakır anlamıyorum. Yürürken çekirdek kabuklarını pet şişelerini yedikleri içtikleri ne varsa ellerinden savuranları da anlamıyorum. Çevreye bu düşmanlıkları niye? Bu dünya bizlere yüce yaratandan hediye değil mi? Yasadığımız bu dünyadır yaratanın evi. Dolayısıyla biz insanların da evidir bu dünya. Yaratan, tabiat anayı biz insanların sevmesi sarması sarılması için kusursuz ne de güzel yaratmış. Çevremizi doğamızı bu güzelliği kirletmenin husumeti nedir? İrili ufaklı çöplerin cadde sokak yeşil alanlara sahillere atılması bırakılması ile ne amaçlanmaktadır? Her sabah, sabah sporu yaparken gördüğüm bu manzaralara üzüldüğün için cebimde taşıdığım çöp poşeti ile bir yandan yürüyorum bir yandan da çöp topluyorum.

Görenler alkışlıyor. Teşekkür ediyorlar ama yarın bir gün belki kendileri de çöpünü atacaktır. Ben alkış olsun takdir edileyim diye diye değil örnek olmak için çöp topluyorum. Bakınız tabiat ana ağlıyor, deniz Ana kusuyor. Deniz ana diyor ki; ey insanoğlu attığınız her çöpü her pisliği her şeyinizi yuttum, yutturdunuz. Artık yeter içim almıyor. Bunun için kusuyorum diyor. Tıpkı Marmara denizinde olduğu gibi” dedi. 
 

Editör: Vitrin Haber