Şükrü Kaya'nın o çok ilgi gören yazısını sizlerle paylaşmak istedik; "Fesbukta zabahdan akşama kada ona buna bakan gıymetli gardaşlarım Selamün Aleyküm.

Boyvattan hepinize hayurlu günler diliyon. Havala baya ısıcak olduğundan, insan neydeceğini vallayi bilemiyo. Buralardan ırak olanlara memleketten birazcuk haber viriyin.

Bu arala çok gaza oluyo, insanlarımızın kafası bozuluyo, canımız sıkılıyo. Ambulasın biri gidiyo, biri geliyo. Hastanemiz tıka basa ağzına gadar dolu. Tokdorlarımızı bekliyoz. Yeni hastanemiz açılıvirecek ona güveniyoz vallayi. Deminden de didimya, memleket ısıcak, sineklerde çok azdı. Mübarek, nireye oturusan otu muhakkak bi yirden sokuyola. Eskiden sinek ilacı filanda yoğudu.

Böle bişeyde gullanmıyoduk. Velasılı kerem böyle sokmala olmuyodu. Niydelim abey aluştuk artık yav, herşeyün hayurlusu. Hanı her taraf ısıcak dedükya, Boyvatımızda şükürler olsunki, domatesimiz, hıyarımız, baldırcanımız, erüğümüz, kabağımız velhasıl kerem meyvamız sebzemüz çıkıvidi. Emme kardeşim çok pahalı viriyola. Yav eskiden tarladan götürüviriyolardı. Ucuz ucuz yiyoduk, içiyoduk. Şimdi herbirinden ayrı ayrı kazuk yiyoz. Niydelim gardaş onada aluştuk. Hey yavrum hey, işte memleketimiz ne diyinki. Daha diyvireceğim çok var emme. Sizde biliyonuzya her taraf olmuş ham hum şarolop"

 
Editör: Vitrin Haber