Belediye başkanlığı görevinden ayrıldığı ana kadar memuriyet hayatı da dahil hiç tatil yapmadığını dile getiren Baki Ergül: "Bürokrasi işleri ve belediye başkanlığı döneminde hiç dinlenmedik. Ne 10 senelik belediye başkanlığı döneminde nede Devlet Su İşlerinde (DSİ) 25 senelik memuriyet döneminde ben hiç tatil yapmadım. Bunu tabi meziyet olarak söylemiyorum. Öyle gerekiyordu, çok çalışıyorduk. Şimdi emekliliğin tadını çıkartmaya çalışıyorum. Çoluk çocuk, torun torba hep birlikte, çok keyifli oluyor" dedi.

SABAHLARI YÜRÜYÜŞLE GÜNE BAŞLIYORUM
Pandemi şartlarında gününü nasıl geçirdiğini sorduğumuzda Ergül sözlerini şöyle sürdürdü: "Pandemi dolayısı ile dostlarını özlüyor insan. Bugün çıkıp birkaç dostumu göreyim dedim. İyide oldu havada çok güzel. Genelde günlerim sabahları yürüyüş yaparak başlıyor. Sinop bu konuda çok müsait. Ondan sonra duş, kahvaltı, kitap, gazete vesaire derken saat 14.00-15.00’e geliyor. Ondan sonra benim yukarıda küçük bir çiftliğim var. Hava güzel olursa oraya çıkıyorum ve birazcık orada vakit geçiriyorum. Akşamda herkes gibi pandemi nedeniyle evdeyiz. Bir şeyler yapmak mümkün değil herkes gibi televizyon izleyip evde vakit geçiriyoruz. Hayat böyle devam ediyor. Pandemi nedeniyle sıkıcı. Tabi Sinop’taki kardeşlerimiz bunları çok fazla hissetmiyor. Bakıyorsunuz her tarafta insanlar. Özellikle maske konusunda Sinopluları kutluyorum, herkes bu konuda çok duyarlı. Biz bu dönemi Sinop’ta geçirdiğimiz için şanslıyız. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde Allah kolaylık versin.

SİNOPLULAR ÇOK DEĞERLİ İNSANLAR
Sinoplular çok değerli kıymetli insanlar. Ben Sinop’u ve Sinopluları çok seviyorum. Maske, mesafe ve hijyen konusuna lütfen ellerinden geldiği kadar önem arz etsinler ki böyle bir hastalıkla karşı karşıya kalmasınlar. Bu pandemi sürecini biran önce atlatarak tekrar eski güzel günlerimize geri dönelim. Herkese sağlıklı günler diliyorum".

 

Editör: Vitrin Haber