Ayancık’ta yaşayan skolyoz hastası 15 yaşındaki Emre Ün, ilerleyen hastalığından kurtulabilmek için ameliyat olması gerekiyor. Yaklaşık 90 bin TL maliyetinde olan ameliyatı maddi imkansızlıklar nedeniyle gerçekleştiremeyeceklerini belirten Emre’nin ailesi duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyor.

Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 15 yaşındaki Lise 1. Sınıf öğrencisi Emre Ün, doğuştan yüksek seviyeli skolyoz hastası. Halk arasında omurga eğriliği olarak bilinen hastalığı gün geçtikçe ilerleyen Emre’nin hastalığından kurtulmasının bir yolu var. Gerçekleştirilecek başarılı bir operasyonla bu hastalıktan kurtulma şansı olan Emre’nin ailesi yaklaşık 90 bin TL maliyetindeki bu ameliyatı yaptıracak maddi güçleri bulunmadığından dolayı duyarlı vatandaşlardan yardım beklediklerini söyledi. 

Evlatlarının doğduğundan bu yana bu hastalıkla mücadele ettiğini belirten Ün ailesi, onu iyileştirebilmek için ellerinden gelen tüm imkanları zorladıklarını ancak, tam anlamıyla iyileşmesini sağlayacak olan ameliyatı gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan parayı karşılayamadıklarını söyledi. Evlatları Emre’nin geleceğe dair hayallerinin olduğunu ancak, bağımlı olduğu tekerlekli sandalyede bu hayallerini gerçekleştiremediğini söyleyen Ün ailesi vatandaşlara çağrıda bulundu. Aile; Biricik evladımız hasta, oğlumuzun herkesten gelecek yardıma ihtiyacı var. İnsanın yakınında olmayınca çok farkında olmuyormuş. Sadece bir değil, kim bilir kaç Emre’nin, sizlere bizlere ihtiyacı var. Gün birlik günü, Emre’mize lütfen destek olun”dedi. 
Emre’nin hastalığı ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 554 452 30 57 nolu telefonu arayabilir.
Editör: Vitrin Haber