Sinoplu manav sattığı erikleri otlananlardan bıkınca, tepkisini ilginç bir yöntemle gösterdi.  Manav Gökhan Canel, tadımlık tek eriğe 25 kuruş fiyat biçerken, üzerine 'Ananın bahçesinden gelmiyor. Tanesi 25 kuruş' yazdı. 

Yeni Mahalle Manavı olarak bilinen Gökhan Canel, özellikle erik satışlarında yaşadığı sıkıntıya, yazdığı yazıyla çözüm bulmaya çalışıyor. Bazı müşterilerin tadımlık diye avuç avuç aldığı eriğin tüm karının gittiğini belirten Manav Gökhan Canel, bu konuda alıcıların da daha hassas ve saygılı olmalarını istiyor. Erik sepetinin üzerine 'Otlanma yok! Tanesi 25 kuruş. Ananın bahçesinden gelmiyor. Tanesi 25 kuruş' yazan Manav Canel, olası zararının önüne geçmeye çalışıyor. 

Kendisinin de anlayışla karşılanmasını isteyen Gökhan Canel; "Adam geliyor önce fiyatını soruyor, sonra da tadına bakmak istiyor. Sonra bir taneyle yetinmiyor, bir avuç erik alıyor. O bitiyor tekrar alıyor. Zaten çok az bir karla sattığımız eriğin karı gittiği gibi, birde zarar oluyor. İnsanlarda biraz anlayış olmalı. Hadi bir tane alırsın ama, neredeyse karnını doyuracak kadar yemek saygısızlık bence. Bende böyle bir çözüm buldum. Bu iri ve tatlı eriklerin tadımlık fiyatını 25 kuruş yazdım ve tepkimi de dile getirdim. Bunu görenler daha dikkatli oluyor. Tabi bir çok müşterimi bundan tenzih ederim. Bu tepkim, böyle düşüncesizce davrananlara" diye konuştu. 

 
Editör: Vitrin Haber