İzmir’de ikamet eden ve geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden emekli Albay Ali Çavdar'ın cenazesi memleketi Sinop'a getirildi. Emekli Albay Çavdar için AlaAddin Camisinde öğleni müteakip cenaze namazı kılındı. 

Namaza; Sinop Valisi Hasan İpek, İl Emniyet Müdür Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Halil Altıntaş, askeri erkan ve Albay Ali Çavdar’ın yakınları katıldı. Cenaze namazı ardından tören mangası eşliğinde Türk Bayrağına sarılı tabutla cenaze aracına konulan Çavdar'ın naaşı Çukurbağ Mezarlığında gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. 
 
1941 yılında Sinop'ta doğan Emekli İstihkam Kıdemli Albay Ali Çavdar, ilk ve orta öğrenimini Sinop'ta tamamladı. 1956 yılında Kuleli Askeri Lisenine giren, 1959 yılında da Kara Harp Okulu'na başlayan Çavdar, 1962 yılında İstihkam Teğmen oarak kıta görevine başladı. 
Ali Çavdar, Ege Ordusu İstihkam Okul Komutanlığı ve en son Kıbrıs’ta alay komutanlığı görevlerinde bulundu. 1 çocuk babası Albay Ali Çavdar, emekli olduktan sonra İzmir'e yerleşmişti. 

Merhum Ali Çavdar ayrıca merhum Ferhat Çavdar’ın oğlu, Sevim Çavdar’ın Eşi, Dilvin Demirel’ın babası, Levent Demirel’ın kayın pederi, Sinop Köy Hizmetlerinden emekli Abdullah Çavdar ve merhum Ayşe Özün'ün abisiydi. 
Editör: Vitrin Haber