Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarını açıkladı. Sinop İl Dışı nüfusuna ilişkin TÜİK Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre; Sinop nüfusuna Kayıtlı 516 bin 894 kişi Türkiye’nin diğer illerinde ikamet ediyor. 

EN ÇOK SİNOPLUNUN YAŞADIĞI İL İSTANBUL
TÜİK verilerine göre Türkiye’de Sinop nüfusuna kayıtlı toplam 693 bin 788 kişi olduğu tespit edilirken bu kişilerin yarıdan fazlası (yüzde 54,3) 376 bin 471 kişinin İstanbul’da yaşadığı belirlendi. Bu verilere göre Sinop, İstanbul’da en çok hemşerisi bulunan on birinci il oldu. Türkiye genelinde Sinopluların İstanbul’dan sonra en çok ikamet ettiği diğer iki il ise Ankara ve Tekirdağ oldu. Ankara’da 24 bin 78 Sinoplu yaşarken, Tekirdağ’da ikamet eden 23 bin 745 kişinin Sinop nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edildi. Ardahan, Kilis, Bayburt, Niğde ve Tunceli en az Sinoplunun bulunduğu iller oldu. 

SİNOP’TA İKAMET EDENLERİN 176 BİN 894’Ü SİNOP NÜFUSUNA KAYITLI
TÜİK verilerine göre Sinop’ta ikamet eden 205 bin 305 kişinin 176 bin 894’ü Sinop nüfusuna kayıtlı. Sinop’ta diğer illerin nüfusuna kayıtlı 28 bin 411 kişi ikamet ederken, ikamet edenlerin önemli bir kısmını, Samsun ve Kastamonulular oluşturdu. 

Sinop’ta ikamet eden 7 bin 379 Samsunlu, 2 bin 108 Kastamonulu ve 1 bin 396 Ordulu bulunuyor.  

İstanbul’da ikamet eden Sinopluların yoğun olarak yaşadıkları ilçeler Küçükçekmece, Bağcılar,  Esenler, Esenyurt, Sultangazi, Ümraniye, Kağıthane, Sultanbeyli, Arnavutköy, Pendik olurken, en az Sinoplunun Adalar, Şile ve Çatalca’da ikamet ettiği belirlendi.  

İstanbul’da ikamet eden Sinopluların kayıtlı oldukları ilçelere göre bakıldığında en çok Boyabat, Ayancık ve Gerzelilerin olduğu görüldü. 


 
Editör: Vitrin Haber