Hisar Turizm tarafından organize edilen umre ziyareti için Sinop'tan direkt uçuşla kutsal beldelere gitmek üzere yola çıkan 110'u kadın, 47'si erkek olmak üzere toplam 157 Sinoplu umreci Sinop Havalimanından yakınları tarafından yolcu edildi. Havalimanında düzenlenen uğurlama merasiminde binlerce vatandaşın yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremde hayatını kaybedenler ve geride kalanları için dualar edildi. Bu sırada duygusal anlar yaşandı. Düzenlenen kampanya kapsamında depremzedeler için ayni ve nakdi yardımlarda da bulunan umre kafilesi gözyaşlarıyla kutsal beldelere uğurlandı.

Uğurlama merasiminde konuşan Sinop Özel Eğitim Yurtları Temsilcisi Mehmet Bulat, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar ve geride kalanları için Sinoplu umrecilerden kutsal beldelerde dua istedi. 


Mehmet Bulat, "Allah'ımız oradaki kardeşlerimize yardım etsin. Allah'ımız orada vefat edenlere şehadet rütbesi ihsan eylesin. Orada yardımcı olanlara da Allah'ım ecirlerini bol kılsın. Her biriniz gerek ayni ve gerekse nakdi olmak üzere oralara yardımlarınızı gönderdiniz, kalpleriniz orada. Allah'ımız bu empatiyi kurarak onlarla orada olan siz kardeşlerimizden, umumi olarak tüm müminlerden razı olsun. Bir daha da böyle bir felaet göstermesin inşaallah. Hiç birimiz  böyle bir acı ile imtehan olmayalım inşallah. Tam böyle bir zaman ve zeminde umreye giden kardeşlerimiz, üzerinize çok vazife düşüyor. Bakınız çok güzel bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu gün misafir olarak gittiğiniz makan en büyük makam. Bu gün misafir olarak gittiğiniz makan Allah'ın resülünün makamı. Ravza-i Mütahheresi. Böyle bir zamanda böyle bir yolculuğa çıkınca, Allah'ın resulünün kapısına, Allah'ın beytinin kapısına ulaşacaksınız. Ya rabbi bu kardeşlerimizi kapından boş çevirme. Her ne istiyorlarsa ikram ediver Allah'ım" dedi. 

Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağıyla öğlen 12:00 sıralarında Sinop'tan hareket eden kafile, ilk olarak Medine-i Münevvere'ya gidecek. Burada Peygamber efendimizin kabrinin olduğu Mescid-i Nebevi'de ziyaretlerini ve ilk ibadetlerini yapacak olan kafile 5 günün ardından Mekke-i Mükerreme'ye gececek. Kafile 10 gün de burada kalacak. Umre kafilesine 4 grup hocası ile 8 kadın hoca hanım nezaret ediyor.