Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sinop Dokuzoğlu Stadı’nın yerine 33 milyon TL yatırım ile yeni ve modern bir stadyum kazandırılıyor.

2019 yılında inşaatına başlanılan stadyum, 10 bin seyirci kapasitesi ile göze çarpıyor. 3 tarafı kapalı olarak inşa edilen stat, deniz manzarasıyla da dikkat çekiyor. Stadın yüzde 65’lik bölümü tamamlandı.

Denize 100 metre mesafede 22 bin metrekare alan üzerine inşa edilen 10 bin seyirci kapasiteli Sinop Şehir Stadı içerisinde idari birimlerin yanı sıra tüm salon sporlarının yapılabileceği iki ayrı çok amaçlı salon da yer alıyor. Sinop Şehir Stadı içinde bireysel antreman salonları, fitnes salonları, engelli girişi ve engelli asansörü, bay-bayan hakem odaları, basın toplantı odası, antrenör odaları, doping kontrol odaları, basın çalışma, kamera yayın ve canlı yayın anlatım odaları, doktor odaları, dinlenme odaları yer alacak.

Sinopluların yaşam boyu spor yapmalarına imkan verecek özelliklere sahip olan statta ayrıca uluslar arası yarış standartlarına uygun olarak atma ve atlama gibi tüm sektörlerin yer alacağı 4 Kulvarlı Tartan Atletizmin pistinin de bulunacak. Türkiye’nin en modern tesislerinden biri olması hedeflenen Sinop Şehir Stadı’nın 2022 yılında hizmete alınması bekleniyor. Stat inşaatında incelemelerde bulunan Vali Erol Karaömeroğlu, gazetecilere, çok kullanışlı bir biçimde inşa edilen stadın yüzde 65’lik bölümünün tamamlandığını söyledi.