İSTANBUL (AA) - Vestel, bu sene 72'ncisi düzenlenen prestijli tasarım yarışması Good Design Awards’dan beyaz eşya ile 7, elektronik ile 9 ve kullanıcı deneyimi uygulamaları ile de 4 ödül kazanarak toplamda 20 ödülle döndü.

Vestel açıklamasına göre, Vestel’in şık tasarımları ve yenilikçi bakış açısıyla tasarlanan ürünleri dünyanın önde gelen organizasyonları tarafından ödüllendirilmeye devam ediyor. Good Design 2022’de 20 ödüle birden layık görülen Vestel, bu ödüllerle birlikte dünyanın en köklü tasarım yarışması Good Design’daki ödül sayısını 124’ye yükseltti. Hayatı kolaylaştıran, sürdürülebilirliğe katkı sunan, son teknoloji ürünler üreten Vestel, tasarımdaki iddiasını kazandığı ödüllerle bir kez daha kanıtlamış oldu.

Good Design 2022 kapsamında Vestel Beyaz Eşya’nın Günışığı Teknolojili Dört Kapılı Buzdolabı, T110 ve T160 – Koku Kapsülü Teknolojili Kurutma Makineleri, T160 – Aqua Mikrofiber Filtreli Çamaşır Makinesi, Günışığı Teknolojili Bulaşık Makinesi ve Sous-Vide Ankastre Fırını ödüle layık görüldü.

Vestel Elektronik ise televizyon kategorisinde Flag TV, Woos TV, K.AIO TV, Bonna Mini TV, Hangout TV, Majestic TV ve Sol RC kumandasıyla ödüle layık görülürken, elektrikli araç şarj cihazları EVC 12 ve Q’atro AC Charger ile ödül kazandı.

Marka, kullanıcı deneyimi alanında da Mobil Aplikasyon kategorisinde Evin Aklı, VeeZy, Sharp Home ve VEC uygulamalarıyla 4 ödül birden kazandı.

Açıklamaya göre, Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi tarafından düzenlenen yarışma, çağdaş tasarım konusunda farkındalık yaratmak, yeni yönelimlere öncülük eden ve dünya pazarında rekabetçi ürünler için sınırları zorlayan sektör liderlerini onurlandırmak için gerçekleşiyor.

Kaynak: aa