CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker  31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden geçen 3 yılın ardından iktidar temsilcilerinin ilçe halkına verilen sözleri yerine getirmediklerini söyledi. Eker; “Durağan göçerken birileri hala rantın oyun ve de kendini kurtarmanın derdine düşmüş durumda. Seçimlerde verilen sanayi sitesi sözü bu güne kadar yapılamadığı gibi bu gün de durum hala  dünden farklı değildir. Sanayi sitesi AK Parti tekelinde  üyelerine bilgi vermeden göz boyamalarla ilerliyor. Hani tapusu alındı 3. Ayda kazma vurulacaktı? Ne oldu? Daha tapusu alınamayan, projesi yapılmayan karayollarının çalışmasının başlamadığı, sadece sanayi esnafının gazını almaya yönelik olarak başlayan bu süreçte sanayi sitesinde bir dükkan esnafa kaça mal olacaktır? Bir planlaması yapılmış mıdır? Karayolları yol genişletme çalışması yapacaksa sizin bu gün  yaptığınız seviye düşürme çalışması neden karayollarına yaptırılmıyor? Veya onlar yapmıyor?  Seviye düşürülen bölge karayolları sınırında olmasına karşılık gerekli tedbirleri almayan karayolları ve siz hangi yasal izne tabii  olarak bu işlemi yapıyorsunuz? Yapılan ödemeler hangi kaynaktan sağlanmaktadır? Sanayi esnafından toplanan paranın akibeti nedir?  Bunlara cevap veremeyenler bir toplantı yapıp üyelerini bilgilendirmekten aciz olanlar, yasaları istedikleri gibi yorumluyor ama bu yorumlamanın sonu hüsranla biterse o gün bu ilçeye en büyük ihaneti etmiş olursunuz.  Çıkın üyelerinize kamuoyuna toplanan parayı, sözde aldık dediğiniz ama hala size geçmeyen  tapuyu gösterin esnafın içi rahatlasın. Şubat - Mart  ayı dediniz Nisan geldi. Korkarım, bu kafa İle  siz 9. aya bile temel atamazsınız. Esnafı rahatlatın, devletle işbirliği yapın 13 yıl ödemeli sistemle sanayi esnafı dükkan sahibi olsun dedik, dinlemediniz.

Boyabat yolu yarıladı. 3 yıl ödemesiz 10 yıl ödemeli %3 faizle Marangozcular sanayi sitesi yükseliyor. Siz hala kazıp teşekkür etmeye devam ediyorsunuz. Sanayi esnafına, Durağan esnafına bu ekonomik ortamda kısa vadeli yüksek faizli yeni borçlar ekleyerek ancak göçü hızlandırırsınız.  Zaten bizim gibi küçük  ilçelerde nüfus dikkate alınmadan bakkalı manavı esnafı düşünmeden reis istiyor diyerek açılmasına öncülük ettiğiniz zincir marketlerde ilçelerde sadece göçe sebep veriyor. Önce  Şeffaf olun tüm gelişmeleri sosyal medyadan duyurmak yerine üyelerinizle, Durağan halkı ile beraber olun.

Kapalı kapılar ardında orası olsun burası olsun diyerek geçirdiğiniz zaman yüzünden umudunu TOKİ inşaatlarına bağlayan vatandaşımız artan maliyetlerden dolayı ev sahibi olma umudunu yitirmiştir. Boyabat 300 ile 400 bin arasında fiyatla ev sahibi olurken Durağan’da yarattığınız tokizadeler 700 bin 800 bine ev sahibi olacak mı? Alabilecek mi? Hala bilinmiyor. Bu sürecin tek müsebbibi belediye başkanından, iktidarın ilçe yönetimine ve belediye meclis üyelerine kadar  seçilmiş olan sizlersiniz. Sadece sizin halkınıza sormadan yer belirlemeniz süreci doğru yönetememenizden kaynaklıdır. Size tavsiyem sosyal medya paylaşımları ile reklama zaman ayırdığınız kadar hizmete, toplumsal hizmete zaman ayırın ” dedi.

DURAĞAN TEŞEKKÜR MERKEZİ OLDU, HİZMET BAŞKA YERLERİN
Eker Durağan belediye başkanı Ahmet Kılıçaslan’ın 3 yılın sonunda sosyal medyadan yaptığı paylaşıma da tepki gösterdi. Eker “Kısa bir süre sonra tüm gazetecilerin katılacağı 3 yılın değerlendireceği bir basın toplantısı ile Durağan ilçesinde ne yapıldı? Kim ne yaptı? Nerde ne oldu? kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Eker;  “sayın başkana tavsiyem sosyal medyadan değil söz verdiği gibi halkın karşısında sorularını yanıtlayarak geçmişi ve yapılanları değerlendirmek olmalıdır. Ona bu görevi veren Durağan halkıdır ve ona hizmet etmektedir. Sürekli birilerine teşekkür ederek zaman geçirmek yerine verilen sözleri yerine getirsin. Durağan kan kaybediyor, binalar çürüyor ama gezmekten, Durağan’ı zenginler kulübüne çevirdikleri yetmedi birilerine de göz kırpmaktan hala yorulmadılar.

AK Parti iktidarı döneminde genel başkanından, milletvekiline, ilçe teşkilatına, belediye başkanına kadar Durağan AK Parti’nin sadece teşekkür ettiği  bir ilçe olmuştur. Birbirlerine teşekkür etmekten yorulmayanlara diyorum ki; bırakın Durağan’da bir kez olsun size teşekkür etsin. Ama Durağan onlara hastane yaptıkları için şimdi teşekkür etmiyor doktoru yok diye sitem ediyor. Sanayisi olmadığı için teşekkür etmiyor nerde kaldı? diye soruyor: TOKİ yapıldı teşekkür ederiz demiyor; Ne oldu bizim TOKİ’ye diye soruyor. Nüfusumuz çok yükseldi köyler şahlandı diyerek teşekkür etmiyor, köy yolları ne zaman asfalt olacak? Göç ne zaman duracak? diye soruyor? Kıt kanaat geçinen esnaf açılan zincir markete teşekkür etmiyor, bizim durumumuzu düşünen var mı? diyor. Esnaf açacak başka zincir market kaldı mı? Diye soruyor. Çeltikçi, çiftçi gübre zamlandı, ilaç fiyatı arttı diye teşekkür etmiyor; halimiz ne olacak? Diye soruyor. Ama siz hala yukarıdakilere aşağıdakilerin durumunu anlatmıyor, olmayan hizmete teşekkürü borç biliriz demeyi sürdürüyorsunuz.

Sizin anlayışınızda  Durağan sadece teşekkürü hak ediyor, hizmeti başka yerler. Durağan’ın sorunu  gösterişle kibirle siyaseti her kuruma sokarak bu gün devlet destekli seçim endeksli siyaset yapanların tek korkusu  yani AK Parti’nin kaybedecek olmasıdır. Kaybediyorsunuz ve ilk seçimde gidiyorsunuz. İşte o zaman biz halka teşekkür değil hizmet edeceğiz. Binalarla değil devletle tekrar tanıştıracağız Siyaseti zenginleşme aracı olmaktan çıkartacak,  devletin ilçe binalarından yönetildiği, ilçe başkanlarından talimat aldığı yok edildiği bir dönemi geride bırakacağız. Genel başkanımızın dediği gibi milletimizle helalleşecek. Bu milletin hakkını yiyenlerden, adaletin ismini bürokrasinin gücünü kendine kalkan edip örtbas edenlerden hesap soracağız. 
İşte o zaman biz milletimize hesap vereceğiz milletimiz de, Ankara’da İstanbul’da tüm belediye başkanlıklarımızda yaşandığı gibi bizi sizden kurtardığımız için teşekkür edecek” dedi. 

Editör: Vitrin Haber