Ürümesini bilmeyen it sürüye kurt getirir demiş atalarımız bin yılı aşkın şan ve şerefle dolu tarihimiz ve geleceğe  ışık tutan bilgece söylenmiş hepsi tecrübe eleğinden geçmiş köklü ata sözlerimiz var.

Sırf ata sözlerimizi anlayıp uygulasak yaşadığımız hayata dahil etsek iyi yönde bir çok gelişmeler değişimler yaşarız .

Daha önceki yazılarımda bahsetmiştim vazifeyi ihmal vatana ihanettir her kişi yaptığı işten sorumludur ve her vazife sahibi kişi bilmelidir'ki görevin yerine getirilmesinde gösterilen zafiyet neticesinde engellenemeyen olaylar bir sonraki olayların daha şiddetli gelişeceğinin habercisidir.

Toplumsal olaylar provake edilmeye en açık en kolay alanlardan biridir gerekli mercilerden izin alınmadan yapılan gösteri ve protestoların arkasında toplumun huzurunu bozmak isteyen karanlık güçler her zaman olmuştur ve provakasyonlar neticesinde olayların hangi seviyelere gelebileceğini kestirmek oldukça zordur bu sebepten dolayı  gerekli merciler bu tür olayları başlamadan bitirmelidir.

Evet bitirmeli'ler  gerekirse zor kullanarak bitirmeli'ler taşkınlık ve fiziksel saldırı halinde ise adli makamlar  gereken en ağır cezayı vermelidir bu yapılmadığı takdirde olayların devamı anarşidir kargaşadır adaletin olmadığı yerde anarşi vardır Adalet ile zulüm bir yerde barınmaz.

Toplumun huzur ve güvenine yönelik saldılar kabul edilemez fikirler ve düşünceler çatışabilir lakin bu fiziksel boyuta taşınırsa bunun adı anarşi olur önü kesilmediği takdirde adaletin korumakta aciz kaldığı taraf kendi savunma mekanizmasını devreye sokar bunun karşılığı kaostur.

Yaşadığımız coğrafya hepimizin ortak kullandığı yurdumuzun topraklarıdır ve her vatandaş eşit haklara sahiptir hiç kimsenin bir diğer insanı yaşantısından giyinişinden düşüncesinden dolayı  aşağılama yadırgama hakkına sahip değildir kimse kimseyi kendisi gibi olmaya düşünmeye zorlayamaz  hele hele durumu fiziksel saldırı boyutuna asla taşıyamaz kimse kimseyi sevmek yada aşşağılamaya zorlayamaz bireyler kabul etmeselerde değişik fikirlere saygı duymalıdır  illa benim düşündüğüm doğru seninki yanlış  anlayışından uzaklaşmalıyız sorunlar iştişare edilerek çözülür bu konuda  hayvanlar koklaşa koklaşa insanlar konuşa konuşa anlaşır denmiştir..

Bazen üzülerek görüyoruz’ki art niyetli kişiler ders niteliği taşıyan sözleri çarpıtarak yada değiştirerek (ki bu şimdiki teknolojiyle çocuk oyuncağı mesabesindedir) kamuoyu oluşturmakta ve halkı infiale sürüklemektedirler bu konuda milletce uyanık olmalıyız  tüm olaylara  ön yargısız bakmalı işin gerçeğini araştırmalıyız yaşadığımız asırda bilgiye ulaşmak araştırmak kıyaslamak oldukça kolay hale gelmiştir .

Ayrıca toplum huzur ve güvenliğini tehdit eden unsurlara cezai yaptırımlar en hızlı şekilde uygulanmalıdır adalet hızla tecelli ettirilmelidir’ki ben yaptım oldu dedirtmemeli yapanın yanına kar kalmamalıdır.
Şunu asla unutmayalım toplumların huzurunu bozmak ülkelerin ekonomik sosyal  coğrafik yapısını tahrip etmek isteyen karanlık şer odakları her asırda var olmuştur istediklerini elde ettikten sonrada kullandıkları maşaları tarihin tozlu sayfaları arasına gömmüşlerdir  bu sebeptendirki oynanmak istenen oyunlara karşı uyanık ve zinde olalım olalım’ki biz birbirimizi yerken bizi birbirimize düşürenler ellerindeki kadehlerden içkilerini yudumlarken kıs kıs gülemesinler vesselam..