Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, kendisinden talepte bulunan mahkumun isteğini geri çevirmedi. Vali Köşger, Sinop Cezaevinde tutuklu bulunan hükümlü Muhittin Bilbik‘e ney hediye etti.

Geçtiğimiz günlerde Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda  düzenlenen özgürlük olimpiyatları ödül törenine katılan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’den cezaevinde cezasının infazını çekmekte olan hükümlü Muhittin Bilbik ney talebinde bulunmuştu. Mahkumun isteğini geri çevirmeyen Vali Köşger, kısa süre içerisinde Bilbik’e istediği ney’i hediye etti. Vali Köşger’in hediyesi, hükümlü Muhittin Bilbik’e Valilik Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Şimşek tarafından teslim edildi.

Çocukluğundan buyana ney çaldığını söyleyen hükümlü Muhittin Bilbik, anlamlı hediye için Vali Köşger’e teşekkür etti. Bilbik; “Sayın valimizin bu duyarlılığı ve hediyesi beni çok mutlu etti. Gerçekten çok büyük sürpriz yaşadım. Başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Vali Köşger’in ney hediyesini teslim alan hükümlü Muhittin Bilbik, kendi el emeği olan ve Anadolu motifleri ile işli bir sandığı Vali Yavuz Selim Köşger’e hediye etti.
Editör: Vitrin Haber