Türk Mutfağı Haftası kapsamında Sinop’ta yöresel tatlar tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan ve bu yıl 2.’si düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Sinop Valiliği önünde açılan stantta Sinop’un yöresel lezzetleri tanıtılarak vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Bu yıl; "Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, Geleneksel, Sağlıklı" temasıyla başlayan Türk Mutfağı Haftası kapsamında açılan standı ziyaret eden Vali Erol Karaömeroğlu ve protokol üyeleri stantlarda yer alan Sinop tatlarından vatandaşlara Sinop özgü tatlardan olan nokul ve Boyabat ezmesi ikram etti.

SİNOP’UN TATLARININ ÖNE ÇIKARILMASI VE TURİZME KAZANDIRILMASI ÇOK ÖNEMLİ
İkincisini kutladıkları Türk Mutfağı Haftası'nda yöresel tatları ön plana çıkarmaya devam ettiklerini belirten Vali Erol Karaömeroğlu, Sinop’un tatlarının öne çıkarılmasının ve turizme kazandırılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Karaömeroğlu; “Bu yıl 2.’sini düzenleyeceğimiz Türk Mutfağı Haftası kapsamında farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. Binlerce yıllık geçmişe sahip olan Türk mutfağının ve özellikle ilimizdeki yöresel lezzetlerinin turizme kazandırılması çok önemlidir. Bu nedenle ilimizde de gastronomi turizmine daha çok önem verilmesi gerekmektedir” dedi. 

Editör: Vitrin Haber