GÜNCEL

Vali Çetinkaya’dan Sosyal Yardımlaşma Vakfına ziyaret


Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını ziyaret etti. Çetinkaya burada vakıf yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
 
Beraberindeki Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını ziyaret eden Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Ramazan ayına özgü Vakıf çalışmaları hakkında da bilgiler aldı. Ramazan ayı münasebetiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 721 aileye toplam 100 bin 490 TL gıda yardımı yapıldığını söyleyen vakıf yetkilileri ayrıca Ramazan ayı boyunca 3294 sayılı kanun kapsamında da, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan, engelli çocukları bulunan 18 aile olmak üzere 47 vatandaşa, iftar yemeği verildiğini, İftar saatinden hemen önce yemeklerin vatandaşların evine ulaştırıldığını belirttiler. 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen “ Yaşlı Evde Bakım Hizmeti Projesi ” kapsamında, 47 kişinin; her türlü nakdi-ayni ihtiyaçları, sağlık sorunları, ev temizliği ve evinde yemek yapılması hizmetinin de Ramazan ayı boyunca devam ettiğini belirten yetkililer, Ramazan ayına özgü bu yardımların dışında SYDV 2015 yılı ilk 6 ayında 30 vatandaşımıza eğitim yardımı, 24 vatandaşımıza sağlık yardımı, 920 vatandaşımıza nakdi yardım, 249 vatandaşımıza kömür yardımı, 4 vatandaşımıza afet yardımı ve 4 vatandaşımıza ev yapım yardımı yapıldığını ifade ettiler.