İSTANBUL, (AA) - Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Vakıf GYO), Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından "Kurumsal Yönetim Endeksi'nde Notunu En Çok Artıran Kuruluş" ödülüne layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kurumsal yönetim anlayışının tanınmasını, gelişimini ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesini teşvik etmek amacıyla Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından düzenlenen "XIV. Kurumsal Yönetim Ödülleri" töreni gerçekleştirildi.

Çeşitli kategorilerde verilen ödüllerde, "Kurumsal Yönetim Endeksi’nde Notunu En Çok Artıran Kuruluş" kategorisinde Vakıf GYO ödül aldı. Ödülü, şirket adına Vakfı GYO Genel Müdürü Onur İncehasan aldı.

Orta Doğu’daki fintek fuarında TÖDEB ve Türk markaları öne çıktı Orta Doğu’daki fintek fuarında TÖDEB ve Türk markaları öne çıktı

Adil, şeffaf, sorumlu ve hesap verilebilir olma ilkeleri doğrultusunda, sermaye piyasaları ve gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir büyüme hedefleyen Vakıf GYO, 2021 yılından itibaren Borsa İstanbul (BİST) Kurumsal Yönetim Endeksi'nde yer aldı.

Şirket, 2020 yılında başlattığı Kurumsal Gelişim Projesi kapsamında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik İlkeleri'ne uygun bir entegre yönetim modeli geliştirdi. Bu model, Vakıf GYO’ya geçen yıl Kasım ayında KalDer tarafından verilen "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandırdı. Söz konusu ödülle Vakıf GYO, altı yıl sonra bu prestijli ödülü kazanan ilk kuruluş oldu.

Şirket ayrıca, Sermaye Piyasası Kurulu'nun belirlediği bağımsız derecelendirme kuruluşları tarafından Pay Sahipleri, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri, Yönetim Kurulu kategorilerinde yapılan değerlendirme sonucu elde ettiği 9,33 skor ile 2023 yılında bir önceki yıla göre "Kurumsal Yönetim Endeksi’nde Notunu En Çok Artıran Kuruluş" ödülünü almıştı.

Kaynak: aa