Doğumundan kısa bir süre sonra SMA Tip-1 teşhisi konulan ve yaşama tutunması için İstanbul Valiliği onayıyla yardım kampanyası başlatılan Uras Çağrı Çelik için ihtiyaç duyulan paranın tamamı toplandı. Uras bebek, ihtiyaç duyduğu gen tedavisini almak için kısa süre içerisinde ailesiyle birlikte Almanya’ya gidecek.

Uras Çağrı Çelik’in ihtiyaç duyduğu paranın toplanması için Sinop’ta oluşturulan Uras Bebek Destek Kurulu üyesi olan Sinop Belediyesi’ni temsilen konuşan Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinoplulara müjdeyi verdi. Gerekli paranın toplanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Başkan Metin Gürbüz, Uras bebek için uzun süredir açık olan ve çeşitli kurum ve kuruluşlarca tutulan bağış nöbetlerine ev sahipliği yapan standı kapatarak standa “Demokrasi ve dayanışma Uras bebeğimizi yaşattı!” yazdı.

Sinop’ta Uras bebek için her türlü siyasi görüşten parti, sendika ve STK’nın bir araya geldiği meydana “Demokrasi ve Dayanışma Meydanı” adı verileceğini duyuran Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, “Biz de Sinop'ta yaşayan kıymetli hemşehrilerimizin ve aynı zamanda gerek il içinde olsun, gerek diğer illerimizde yaşayan ve yurt dışında yaşayan kıymetli hemşehrilerimiz, yardımseverler, bir dayanışma örneği gösterdiler. Bu dayanışma örneği her türlü takdire şayan.

Birlikten kuvvet doğdu. Bu birlik Uras Çağrı bebeği yaşattı, onun tedavisi için az olan miktarın kazanılmasını sağladı. Sizler sayesinde oldu. İyi ki varsınız. İyi ki dayanışma içerisindeyiz. Siyasi aidiyeti ne olursa olsun tüm yurttaşlarımızın bu kampanyada yer alması bizleri de mutlu etti. Sinopluları da mutlu etti ve Sinopluların başarabileceğini bir kez daha tarihsel olarak ortaya koydu.” dedi.

Yardım kampanyasının ilk gününden beri kamuoyu, basın kuruluşları ve kurumlar arasındaki koordinasyon çalışmalarında etkin rol oynayan, Uras Bebek Destek Kurulu üyesi ve Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ise, basın açıklamasında yaptığı konuşmasında; “Uras Bebek Destek Kurulunun oluşmasıyla biz 17 Ekim'den sonra bir yola çıktık. Zaman zaman korktuk, zaman üzüldük, zaman zaman kavga ettik. Bunların hiçbiri dışarı yansımadı. Sizlerin desteğiyle çeşitli illeri gezdik. Belediyeleri ziyaret ettik. Karşılığını aldığımız oldu, alamadığımız oldu. İstanbul'u ziyaret ettik. İstanbul'daki büyük dernekleri ziyaret ettik. Aileyi ziyaret ettik. Başta Bartın olmak üzere Kocaeli, Samsun, Kastamonu, Tokat, Çorum, Ordu ve daha birçoğu.

Kadir Gecesi’nde hesaba yatan para yaklaşık 1.100.000 lira civarında. Bu katılım ve dün geceden bu tarafa gelen bağışlarla sabahın ilk ışıklarında Uras bebeği Almanya'ya gönderebilecek vaziyete geldiği anlaşıldı.

Bu akşam Uras’ın sosyal medyasında son kez yayın yapılacak. Yarın Almanya hastanesiyle de sözleşme son şekli verilecek. Sözleşmenin son şekli ile birlikte de hesaptaki para devlet tarafından serbest bırakılıp hastaneye aktarılacak. Bundan sonraki süreç tedavi süreci olacak.

Kampanyamızın sonuca ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Saadet Partisi Erfelek İlçe Başkanı Satılmış Küçük Son Yolculuğuna Uğurlandı
Saadet Partisi Erfelek İlçe Başkanı Satılmış Küçük Son Yolculuğuna Uğurlandı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Ümit Can Gökçen