Sinop Üniversitesinde görev yapan Profesöründen araştırma görevlisine, daire başkanından büro personeline kadar farklı statüdeki üniversite çalışanlarının katıldığı yemekli toplantılarda Camiin temelinde kullanılmak üzere her personel bağış taahhüdünde bulunup Nisan ayına kadar taahhüt edilen miktarı bağışlayacaklarına dair imza verdiler. 

Sinop Üniversitesi personeli bu toplantılarda Üniversite Camisi için toplamda 1 milyon 350 bin lira bağışta bulundular. 

Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, bu kampanyanın Üniversite camiasında Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade ederek Kampüs Camii projesi tanıtım toplantılarına iştirak ederek kampanyaya katılan bütün personeline ayrı ayrı teşekkür etti. 

ŞİMDİ BAĞIŞ SIRASI SİNOPLU İŞ İNSANLARINDA!
Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Kampüs Camii projesinin bir an önce hayata geçirilebilmesi için önümüzdeki günlerde Sinop esnafı ve eşrafı ile de yemekli toplantılar planladıklarını ifade etti. Bu maksatla ilk etapta bu hafta yaklaşık 100 kadar Sinoplu iş insanına davet mektubu ilettiklerini, bu hayırsever iş insanları ile Üniversitenin Uygulama otelinde iki ayrı akşamda bir araya gelerek kendilerine Camii Projesini tanıtacaklarını ve başlayan kampanyaya iştiraklerini sağlayacaklarını belirtti. Rektör Dalgın; “Üniversite Camii Projesinin kısa zamanda hayata geçirilebilmesi, Nisan ayının sonuna kadar temelinin atılabilmesi için Şimdi Bağış Sırası Sinoplu İş İnsanlarında” dedi.

Rektör Dalgın, Sinoplu iş insanlarının önce davetlerimize icabet ederek bu Camii projesine sahip çıktıklarını göstereceklerini, akabinde kampanyaya en güçlü şekilde katkıda bulunacaklarını ümit ettiğini; Sinop’ta yaşayan herkesin bu projeye sahip çıkması halinde, bir yılda Camiin kaba inşaatının bitirilebileceğine inandığını vurguladı. 

Ecdat yadigarı olan Alaaddin Camiinden sonra, Sinop için güzel bir eser olacak olan klasik ve modern dönem Camii mimarisini birlikte yansıtacak Üniversite Kampüs Camii için herkesin katkısını beklediklerini ifade eden Rektör DALGIN, camiin yapımında maddi ve manevi fedakarlık gösterecek olan, az çok demeden bağışta bulunan/bulunacak olan herkese teşekkür ederek, “Allah niyetlerini kabul etsin, bağışlarının karşılığını ahirette bol bol versin” dedi. 

Editör: Vitrin Haber