14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kalırken yaklaşık on dört yıldır Sinop İl Özel İdaresinde Endüstri Mühendisi olarak birçok ulusal ve uluslararası projenin gerçekleşmesinde katkısı olan Ümit Aydın görevinden istifa ederek İYİ Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı olduğunu söyledi.

İYİ Parti Sinop İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında yıllarca yaptığı araştırma ve projeler ile Sinop’un her türlü sorununu diğer partilerdeki tüm adaylardan daha iyi bildiğini söyleyen Ümit Aydın, bilgi ve donanımı ile Sinop halkını temsil etmek istiyorum dedi. 

1968 yılında Erfelek ilçesinde doğan Ümit Aydın, İlkokulu Erfelek ilçesinde, Orta ve Lise Eğitimimi Samsun Anadolu Lisesinde yatılı öğrenci ve Üniversite Eğitimimi de Yıldız Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesinde Endüstri Mühendisliği Bölümünü bitirerek tamamladı.
Yaptığım iş gereği yıllarca turizm, tarih, sanayi, ekonomi, sosyal sorunlar, gençlik, ticaret, eğitim, çevre, iklim değişikliğinin etkileri, tarım, hayvancılık, göç ve balıkçılık alanlarındaki sorunların çözümü için  araştırmalar yaptığının altını çizen Aydın; “Bu konularda 100’ün üzerinde proje hazırladım. Donanım, bilgi ve tecrübelerime güvenerek, Sinop halkını temsil etmek, Dünya’da ve yaşadığı bölgede fark yaratmaya çalışan insanların arasına katılabilmek için bu yola çıktım.  Memuriyetim öncesinde çalıştığım perakende işletmeciliği ve Gerze’de bulunan Betareks Metalize İplik Fabrikasındaki Üretim Müdürlüğü görevlerim esnasında 2 dönem de Sinop Sanayi ve Ticaret Odası yönetim kurulu üyeliğinde bulundum.
Aynı yıllarda Anavatan Partisi, Doğruyol Partisi ve Demokrat Parti yönetimlerinde bulunma ve bu partilerin tamamında İl Başkan Yardımcısı olarak siyaset yapma şansına sahip oldum” diye konuştu. 

Ülkenin içine düşmüş olduğu siyasi tıkanıklık, orta gelir tuzağı ve artan istikrarsızlık nedenleriyle, vatandaş olarak hissettiğim lüzum üzerine İYİ Partiden Milletvekili Aday Adayı olduğunu vurgulayan Ümit Aydın sözlerini şöyle sürdürdü; “Sosyal Adaletin sağlandığı, hukukun üstün olduğu, yoksulluğa, işsizliğe, yolsuzluklara çare arandığı, felaketlerin ve krizlerin fırsata çevrilmediği, milli gelirin adil bir şekilde tabana yayıldığı, doğal afetlerde yönetim zafiyetleri yüzünden ölümlerin yaşanmadığı, insanı odağına alan bir anlayış ile yönetilen, gençlerimizin yarınlarından umutlu olduğu bir Türkiye için İYİ Parti Sinop Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım. Sinop’a ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim”.

Editör: Vitrin Haber