Türkiye genelinde 8 gazeteciler federasyonu ve Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte 86 gazeteciler cemiyetinin üye olduğu, 20 bini aşkın basın mensubu adına açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) tarafından Ermenistan'ının sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmesine tepki gösterildi. 

Saldırıların uluslararası hukuka aykırı bir şekilde gerçekleştiği vurgulanan TGK Başkanı Nuri Kolaylı, “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak, Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırmasını ve işgalini kınıyoruz” dedi. 

Saldırıların bir hedefinin de basın çalışanları olduğunu kaydeden Nuri Kolaylı sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bölgede barış ve huzuru bozan Ermenistan’ın bu sabah Azerbaycan’ın sivil yerleşim bölgelerine gerçekleşen son saldırısında, TRT ve AA çalışanı meslektaşlarımız havan mermilerinden son anda kurtulmuştur.  Asker - sivil ayrımı gözetmeksizin gerçekleşen Ermenistan saldırıları endişe verici boyuta ulaşmıştı. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak Ermenistan’ın çirkin saldırıları karşısında kardeşimiz Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyor, saldırılarda hayatını kaybedenlere ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” 

Editör: Vitrin Haber