Türkiye'nin hava savunma sistemini güçlendirmek için 2017'de Rusya ile imzaladığı 2 milyar 500 milyon dolarlık anlaşma kapsamında geçen yıl Türkiye'ye teslim edilen S-400'ler Sinop'ta test edildi. Test çalışmaları dünya gündeminde ilk sıralarda yer aldı. Bir çok yabancı kanal Sinop'taki S-400 testlerini 'son dakika' olarak duyurdu. S-400'lere ait olduğu iddia edilen arşiv görüntüler de sosyal medyada TT oldu. 

HAZIMSIZLARA CEVAP SİNOP'TAN GELDİ
AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla test atışlarının yapıldığını doğruladı. "Sinop'tan S-400 Cevabı" başlığıyla yaptığı paylaşımda hazmedemeylere en güzel cevabın Sinop'tan verildiğini kaydeden Maviş: "Bora, Kasırga, Yıldırım, Atmaca, Hisar... Hepsi Sinop'ta denendi. Şimdi sıra S-400'lerde. S-400’lerde Bugün Sinop’tan ateşlendi.  'Alamaz, getiremez, kullanamaz, fişini bile takamaz ...' diyen hazımsızlara cevap Sinop’tan geliyor. Gururluyuz. 'Güçlü Türkiye' yolunda ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

FİGÜRANLIK YAPAN DEĞİL OYUN KURAN BİR TÜRKİYE
AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun'da 'Sinop tarihi bir güne tanıklık etti' başlığıyla sosyal paşlaşım sitesindeki açıklamasında: "Tüm itirazlara, ambargo tehditlerine rağmen S-400’lerin testi Sinop’umuzda yapıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi 'Figüranlık yapmak yerine oyun kuran tuzak bozan bir Türkiye var' Türk Silahlı Kuvvetlerimizin envanterine katılan S-400 Hava Savunma Sistemlerinin Sinop’umuzda başarıyla gerçekleştirilen test atışları hayırlı olsun" dedi.

3 HAFTA ÖNCE SEVK EDİLMİŞTİ
Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma ihtiyacına binaen Rusya'ndan satın alınan ve geçtiğimiz sene teslimatı tamamlanan S-400'ler, atışlı testlerinin icra edilmesi amacıyla yaklaşık 3 hafta önce Sinop'a sevk edilmişti.

TÜRKİYE NAVTEX YAYIMLAMIŞTI
Türkiye, hafta başında 16-17 Ekim tarihlerinde geçerli olmak üzere Karadeniz üzerinde füze ataşı yapacağı gerekçesiyle Havacılara Bilgi Notu (NOTAM) ve atış tatbikatı için de Navtex (denizcilik duyurusu) mesajı yayımlamıştı.

Editör: Vitrin Haber