Türkiye Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle yas tutarken Fransızlar Soma'da hayatını kaybeden maden işçileriyle dalga geçti. Fransa'da yayınlanan komedi programı 'Les Guignols de l'Info'da Soma ile ilgili bir skeçte 'Ben ne anlatıyorum, Türk madenciler kimin umrunda. Bugün bayram' ifadelerini kullanan sunucuya tepkiler büyüyor.

Kuklaların haber sunulduğu programın açılışını yapan ünlü Fransız gazeteci Patrick Poivre d\'Arvor'un kuklası, Soma faciasıyla ilgili yaptığı sunuşun ortasında, "Ben ne anlatıyorum. Türk madenciler kimin umurunda. Bugün bayram; Cannes'deyiz." ifadelerini kullandı. Daha sonra ise stüdyoya giren kadınla Pharell Williams'ın 'Happy' müziği eşliğinde dans etti.

Daha sonra Cannes Film Festivali'nden görüntüler aktaran programda sunucu, siyah yüzle kırmızı halı üzerinde zorlukla yürüdüğü görülen Türk Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın kuklası için "Görünüşe göre Türkiye'deki madem kazası baya hasar vermişe benziyor." diye konuştu.

Akşam saatlerinde yayınlanan programa Fransa'daki Türkler sosyal medya üzerinden tepki gösterirken kanal yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.
Editör: Vitrin Haber