Artvin'in Ardanuç ilçesi Yanıklı mevkisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçişi sırasında güvenlik güçlerine yol güzergahı yakınlarından ateş açılması sonucu çıkan çatışma ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala açıklama yaptı.

Ala açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Konvoyun korunmasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracımıza teröris unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er ağır yaralanmış, iki ast subayda hafif yaralanmıştır. Toplam 3 yaralımız var. Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Durumu değerlendirdik, durumu gayet iyi. Büyük üzüntü duyduğumu ifade ettim. Sayın cumhurbaşkanımız da görüştüler. Biz bu seyahatin en güvenli bir biçimde yapılması için tedbirler alınmıştı. Kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Emniyet müdürümüzde konvoydaydı. Seyahatin güvenli bir biçimde tamamlanması açasından gerekli tedbirler alandı ve alınıyor. Bu açıdan bölgeye helikopter de gönderdik kendisiyle de konuştuk.

ALÇAKLAR YAKALANIP GEREKEN YAPILACAKTIR
Bölücü terör örgütü, ordu ve gerisinde Karadeniz'e açılmak için tereröst faaliyetler bulunmaktalar. Çok ciddi bir operasyonel faaliyet yürütülmektedir. Bu konuda da bu işi gerçekleştirin alçaklarda bu bölgede yakalanıp gereken yapılacaktır. Ben CHP tabanına, yönetimine ve bütün halkımıza geçmiş olsun diyorum. 

Arzu ediyoruz ki Türkiye'nin gündeminden bu törer olayını çıkartalım. Bunun için yoğun çaba seaf ediyoruz. Hep birlikte mücadele etmeliyiz. Topyekün birlikte haretet edip bunların üstesinden gelceğiz"

Saldırının PKK unsurlarınca yapıldığını kaydeden Efkan Ala, "Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK. Onlara yönelik operasyon başladı. Başka araçta herhangi bir sorun yok. Sadece öncü, emniyeti sağlamak için gönderilmiş araçta hasar var ve onun içindeki 3 kişi yaralı. Onun dışındaki araçlarda bir şey yok" diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber