Doktorlar Türkiye genelinde daha önce dile getirdikleri taleplerin karşılanmaması gerekçesiyle grev kararı aldı. Hekim Birliği, Hekim-Sen ve Tabip-Sen üyesi doktorlar Mayıs ayında 4 gün iş bırakacak. 3 hekim sendikası yapacakları eylemle yaşadıkları sorunlara çözüm getirilmesi için seslerini duyurmaya çalışacaklarını açıkladı.'Bu süreçte hastaneler açık olacak mı?', 'Doktorların grevi ne zaman başlıyor?' soruları akıllara geldi. Doktorlardan gelen grev duyurusu vatandaşları endişelendirdi.

17-18 Mayıs hastaneler açık mı, kapalı mı?

Hekim Birliği, Hekim-Sen ve Tabip-Sen'den yapılan duyuruda 17-18 Mayıs ve 26-27 Mayıs tarihlerinde iş bırakma eylemi yapma kararı alındığı belirtildi. Hekim Birliği Sinop İl Temsilcisi Dr. Anıl Emir, “3 hekim sendikası birleşip iş bırakma eylemi yapma kararı almıştır. Bundaki sebep; 14 Mart'ta ve öncesinde tarafımıza verilen sözlerin hiçbiri ile ilgili bir adım atılmamasıdır. 17 Mayıs’ta saat 10.00 da Sinop Atatürk Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapacağız” dedi.

Acil vakalar ne olacak?

4 gün uygulanacak grev boyunca sağlık kuruluşları resmî tatillerde sunulduğu şekilde devam edecek. Bu nedenle vatandaşların acil durumlar dışında sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurmaması istenecek. Grev süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) iş bırakacak mı? 

Diğer sendikaların yanı sıra TTB iş bırakma eylemine katılmayacak. İş bırakmayan Türk Tabipleri Birliği (TTB) 29 Mayıs’ta Ankara’da “Beyaz Miting” yapacak. 

Editör: Vitrin Haber