Manisa'nın Soma ilçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağından, dün saat 15.30'da trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaptığı açıklamada, resmi olmayan rakamlara göre 157 işçinin cesedinin çıkarıldığını 75 yaralının da olabileceğini aktardı.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN KAHREDEN HABER: 157 ÖLÜ


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, saat 24.00'te yaptığı açıklamada Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait ocakta bugün meydana gelen faciada, resmi olmayan bilgilere göre 157 madencinin yaşamını yitirdiğini, 75 yaralının bulunduğunu öğrendiğini açıkladı.

BAKAN SAYI VERMEDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ölü sayısıyla ilgili bilgi vermeyerek, "400 yakın kurtarma ekibi çalışıyor. Karbonmonoksit zehirlenmesiyle karşı karşıyayız. Şu an bulunduğumuz durum sıkıntılı bir durum. 1.5 saat içinde tekrar beraber olucaz. O zaman rakam verebileceğiz." dedi.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Manisa İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, galerilerin dörtte üçüne girdiklerini, içeride şu anda yangının tamamen söndüğünü, dumanın da büyük ölçüde tahliye edildiğini bildirdi. Kendisinin de gaz maskesiyle galerilerde dolaştığını anlatan Gül, arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. 

Türkiye'nin en büyük madencilik facialarından birinin yaşandığı Soma'daki olayda, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

haberler.com
Editör: Vitrin Haber