Başbakan Erdoğan, Ruhani ile düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Başbakan Erdoğan, Türk bayrağının gönderden indilimesi olayı ile ilgili olarak, "Çocuk olması bizi ilgilendirmez. Sessiz kalmamız mümkün değil. Bunun karşılığı muhakkak olacak" dedi.

Başbakan'ın açıklamalarında satırbaşları:

O BAYRAĞI İNDİRENİN ÇOCUK OLMASI BİZİ İLGİLENDİRMEZ

- Bu bayrak indirilme mevzusu için söyleyebileceğim en şiddetli cümle neyse benden duyun. Bu bayrağı indirenin çocuk olması bizi ilgilendirmez. Biz o komutan dahil olmak üzere soruşturma başlattık. O çocuğu oraya göndeenlerde bunun hesabına verecek. orada görevli olan askerdir komutandır, hepsi bedelini ödeyecek.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ PROVOKE ETMEYE YÖNELİK ADIMLARDIR

Yol kesenlerin bedelini ödeyeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, kimsenin ülkenin huzurunu bozmaya hakkının olmadığını belirtti.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bölgedeki bu gelişmeler hususunda da özellikle halkıma bir çağrıda bulunuyorum. Bütün bu olaylar karşısında bilesiniz ki bu çözümsüzlük sürecini ortadan kaldırmaya yönelik atılan adımlardır. Bu süreci provoke etmeye yönelik adımlardır. Milletçe bu provokasyonlara karşı dik durmamız lazım. En azından Diyarbakır'da annelerin ortaya koyduğu tavrı tüm bölgenin koymasını hatırlatmak istiyorum. Tokat'taki vatandaşın ortaya koyduğu tavrı aynı şekilde herkesin ortaya koymasını söylüyorum. Kalkıp da yol kesmek bu eşkıya işidir, terör işidir. Yol kesenler de bundan böyle bedelini ödeyeceklerdir. Ülkemizin huzurunu kimseden bozmaya hakkı yoktur.”

SURİYE MESELESİ VE İRAN'LA FİKİR AYRILIĞI

Ruhani: Görüşmelerimizde Suriye ve diğer bölge ülkeleri ile görüştük, Suriye'de olan bizce istikrar için önemli bir adımdı çünkü Suriye'nin önünde uzun bir süre vardır, bizim için önemli olan Suriye'de kanın durmasıdır.
Editör: Vitrin Haber