Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ (TÜRKSAT) tarafından frekans ücretlerine yapılan zam Anadolu yayıncılarının tepkisine yol açtı.

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta, oldukça güç şartlarda yayın hayatını sürdüren Anadolu yayıncılarının gerekli tedbir alınmaması halinde batmak üzere olduğunu söyledi. Başkan Burhan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan konuyla ilgili yardım istedi. 

TÜRKSAT'IN KARARI YAYINCILARI PERİŞAN ETTİ
Sinan Burhan 'Cumhurbaşkanımıza feryadımızdır…!' başlığıyla yazdığı mektubunda şu ifadelere yer verdi: Sayın Cumhurbaşkanımız, Anadolu’da bir çok uydu kanalı son yıllarda artan uydu giderleri nedeniyle birer birer kapısına kilit vururken, 24 Haziran Genel seçimlerinin hemen ardından Türksat bizlere nispet yapar gibi, yeniden zam kararı almış ve biz Anadolu Yayıncılarını perişan etmiştir. 

ANADOLU YAYINCILARININ SESİ KISILMAK İSTENİYOR
Sayın Cumhurbaşkanımız, bizler Edirne’den Kars’a kadar Anadolu’nun çeşitli illerinde, çeşitli bölgelerinde yayın yapan ve illerimizin, bölgelerimizin sesini Türkiye içinde ve özellikle Avrupa’da yaşayan 6 milyon Türk ile Anadolu’nun gönül bağını sağlayan yayın kuruluşlarıyız. Devletimiz bizi teşvik edeceği, bizlere ödül vereceği yerde, Türksat uydu ücretlerine sürekli zam yaparak, Anadolu yayıncılarının sesi kısılmak, nefesi kesilmek istenmektedir. 

ANADOLU YAYINCILARI BATIYOR
Sayın Cumhurbaşkanımız, Bizler biliyoruz ki, siz bir yandan ülkemizin ağır sorunları, bir yandan bölgemizdeki jeopolitik sorunlar ve bütün Dünya ile uğraşırken, sizin nezdinizde biz küçük bir sorun olabiliriz. Ama, 16 yıldan bu yana Anadolu Yayıncılarına sıcak ve samimi bakış açınızdan aldığımız cesaretle ve son bir feryat ile 'TEDBİR ALINZASSA ANADOLU YAYINCILARI BATIYOR' diye zat-ı alinize iletmek istiyoruz. 

Almanya’da yaşayan 3.5 milyon, Avrupa genelinde yaşayan 6 milyon Türk Anadolu’nun çeşitli illerinden 1960’lı yıllardan itibaren iş, aş ve çoluk çocuklarının rızıkları için gurbete gitmişlerdir. Türksat üzerinden yayın yapmakta olan Anadolu kanalları, ülkemizden binlerce km. uzaktaki Anadolu insanlarımız, onların çocukları, torunları için çok büyük önem taşımaktadır. Avrupa’daki Türkler için Doğu Anadolu Bölgesinden Fırat Tv, Vuslat Tv, Güneydoğu Anadolu için Urfa Tv ve Urfa uydu kanalları, Gaziantep’te Olay Tv, Karadeniz Bölgesinde Çay Tv, Aks Tv, Marmara’da Kanal 16, Rumeli Tv, Akdeniz’de Adana Tv, Kanal 33, Ege Bölgesinde Kanal E, Egem Tv, içanadolu’da Kon Tv, kayseri Tv, Batı Karadeniz Bölgemizden BRTV ve benzeri uydu kanallarımız Türkiye ile Avrupa arasında bir GÖNÜL KÖPRÜSÜ dür. 

Sayın Cumhurbaşkanımız, Anadolu yayıncılarının bu sesini, feryadını duyacağınıza ve gereğini yapacağınıza olan inancımız tamdır. 24 Haziran seçimlerinin hemen ardından Anadolu kanallarına kanal başına her ay 6 ile 12 bin Tl. daha zam yapılması, zaten güçlükle ödenen uydu bedellerini ödeyemez hale gelmemize, kredi ile yaşattığımız televizyon kanallarının tamamen kapanmasına ve dolayısı ile Anadolu yayıncılığının ülkemizde sona ermesine neden olacaktır. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak, üyelerimizin ve Anadolu’dan uydu yayını yapan televizyon kanallarının bu feryadını zat-ı alinize iletmek istedik. Umuyor ve diliyoruz ki, feryadımızı duyar ve bir çare bulursunuz. En derin saygılarımızla"
Editör: Vitrin Haber