Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Kurulu kararıyla 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ üyesi oldukları anlaşılan bu grup uçaklarla, tanklarla devlete ve millete karşı saldırıya geçmiştir. Milletimizin iradesine sahip çıkması karşısında darbecilerin tankları, silahları işe yaramamıştır. Milletimizin tüm fertleri darbeciler karşısında tek vücut olmuştur.

MGK’da darbe girişimin tüm unsurlarıyla bertaraf edilmesi için olağanüstü hal ilan edilmesini tavsiye kararı aldık. Bakanlar kurulumuz 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesini kararlaştırdı. Bu uygulama kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı değildir.Tam tersine bu, değerleri koruma ve güçlendirme amacına yöneliktir. Demokrasiden asla taviz vermedik bundan sonra da asla vermeyiz. TSK hükümetin emrindedir. Başkomutan olarak bizler de askerimizle birlikte TSK’nın içindeki bütün virüsleri temizleyeceğiz" dedi.
Editör: Vitrin Haber