Ankara'da 24 Ocak 1993'de aracına konulan bombanın patlatılması sonucu evinin önünde hayatını kaybeden Cumhuriyet gazetesi yazarı Uğur Mumcu, CHP Sinop Merkez İlçe Başkanlığı tarafından, ölüm yıldönümünde Sinop'ta anıldı.

Gazeteci Mumcu’nun isminin verildiği Uğur Mumcu Meydanındaki heykelin bulunduğu alanda gerçekleştirilen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programda daha sonra konuşan CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, Uğur Mumcu’nun hayatını kaybetmesi üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen cesur kalem Uğur Mumcu’yu susturan terör eyleminin arkasındaki karanlık güçlerin ve karanlık ellerin ne yazık ki hala ortaya çıkarılamadığını söyledi.

UĞUR MUMCU, BEDENEN ARAMIZDAN AYRILMIŞ OLSA BİLE FİKİRLERİ, SAVUNDUĞU VE İNANDIĞI DEĞERLERİ VAR OLACAKTIR

Bakan Özhaseki Sinop'ta Bakan Özhaseki Sinop'ta

Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden 31 yıl geçtiğini hatırlatan CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, Mumcu’nun, bedenen aramızdan ayrılmış olsa bile fikirleri, savunduğu ve inandığı değerleri var olmaya devam edeceğini söyledi. Bayrak; “Uğur Mumcu, Cumhuriyetin ve kazanımlarının tehdit altında olduğunu yazmaktan, yolsuzlukları açığa çıkarmaktan hiçbir zaman çekinmedi. Canı pahasına doğruları yazdı, baskıya ve tehdide boyun eğmedi. Basınımızın yoğun bir baskı altına alındığı 22 yıllık AK Parti iktidarında, olayların üstüne korkusuzca giden, Türkiye’nin aydınlık yüzü Uğur Mumcu’nun temsil ettiği değerlere ve gazetecilik ilkelerine çok daha fazla ihtiyacımız var. Uğur Mumcu’yu katledenler şunu çok iyi bilsinler; bağımsız, çağdaş, laik ve demokrat bir Türkiye düşüncesini paylaşan milyonlarca insan, Uğur Mumcu’ların aydınlattığı yolda yürümeye, mücadele etmeye devam ediyor, edecektir de. Sizlerin bombaları, baskıları ve silahları Cumhuriyetimiz ’in aydınlık yüzü olanların düşüncelerini yok edemeyecektir. Öldürseniz de hapse atsanız da doğruları karartmaya gücünüz yetmeyecektir. Uğur Mumcu, bedenen aramızdan ayrılmış olsa bile fikirleri, savunduğu ve inandığı değerleri var olacaktır. Uğur Mumcu’nun mücadelesini verdiği aydınlık, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti sevdamızdan ödün vermeyeceğiz. ‘Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi’ diyen Sakıncalı Piyade Uğur Mumcu’yu unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Yine Halka hizmeti kendisine ilke edinen önemli isimlerden olan Gaffar Okan, 24 Ocak 2001 yılında 4 koruması ve şoförü ile uğradıkları hain silahlı saldırı sonucunda katledildiler. Uğur Mumcu ve Gaffar Okan’ı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz. Yıldızlar yoldaşları olsun” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından alanda bulunana vatandaşlar, Uğur Mumcu’nun heykeline karanfil bıraktı.

Editör: Furkan Alperen Demir