ANKARA (AA) - Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ), leylek ve kuşların uğrak noktası olan sokak lambaları ve elektrik direklerine yuva yerleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ekolojik dengeyi korumak ve doğaya sürdürülebilir katkı sağlamak için kuş yuvası projesini hayata geçirdi.

UEDAŞ, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümünün iş birliğinde sokak lambaları ve elektrik direkleri üzerine kuş yuvaları yaptırdı.

Yuvalar ilk olarak Bursa'nın İznik ilçesinde kuşların yoğun barındığı bölgedeki sokak lambalarına onların kullanımına uygun tasarlanarak yerleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, UEDAŞ'ın hizmet bölgesinin leylek, serçe ve sıvacı kuşların göç güzergahında yer aldığını belirterek, "Enerji sürekliliğini sağlarken doğayı korumayı da görev ediniyoruz. İznik, doğasıyla ve yaban hayatıyla muhteşem bir yer, bizler de projemizin başlangıç noktası olarak burayı seçtik. Şehrimizin köklü okullarından Tophane Meslek Lisesi ile iş birliği yaparak mobilya bölümünde okuyan öğrencilerimize yuvalarımızı yaptırdık. 50 yuva ile başladığımız projemizi tüm bölgemize yaymayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa