Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde hayata geçirilen ücretsiz yemek uygulamasında yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi.  Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci döneminin başladığı 6 Şubat 2023'ten itibaren ülke genelinde ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan 1.8 milyon öğrenci sayısının, 5 milyona yükseltileceğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, özellikle gelişimin en hızlı olduğu okul öncesi öğrencilerinin tümünün ücretsiz yemek hizmetinden faydalanacağını ifade etti. 

Yıldız; “Millî Eğitim Bakanlığımızın himayelerinde, öğrencilerimizin eğitime erişimini artırmak ve öğrencilerimizin eğitim öğretimlerini en iyi şartlarda sürdürebilmelerini sağlamak için çalışmalarımızı tüm hızıyla yürütüyoruz. İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla bugüne kadar, İlimizde taşımalı eğitimden yararlanan ve okul pansiyonlarımızda kalan öğrencimizin tamamına ücretsiz yemek hizmeti sunuyorduk. İkinci dönem kapsamı genişleterek; hem bu hizmetten yararlanan temel eğitim ve Ortaöğretim öğrencilerimizin sayısını arttırarak hem de okul öncesi eğitime devam eden öğrencilerimizin tamamını halkaya katarak, ücretsiz yemek hizmetinden yararlandıracağız. 

Yemek üretimi ve sunumu yaparak, okullarımızda öğrencilerimize yemek hizmeti sağlayacak olan, meslek liselerimiz, öğretmen evlerimiz ve pansiyonlu okullarımız, daha nitelikli ve besleyici yemek hizmetini verebilmek için  hummalı bir şekilde ön hazırlık çalışmalarının sonuna geldiler. Bu kapsamda 6 Şubat Pazartesi günü inşallah, kapsama dahil edilen tüm öğrencilerimiz, hazırlanan yemekleri afiyetle yiyeceklerdi” dedi. 

Editör: Vitrin Haber