Genel

Turna Yemişli Hindistan Cevizli Muffin Tarifi

Doğada faydası ve tadıyla fark yaratan pek çok yiyecekle karşılaşmak mümkündür. Bir çeşit yaban mersini türü olan turna yemişi de bu lezzetlerden biridir. İyi bir vitamin deposu olan turna yemişi ile farkı ve hoş lezzetleri bir araya getirebilirsiniz. Turna yemişi bitkisinde bulunan PAC adı verilen bileşenin idrar yolu enfeksiyonları ve sistit gibi durumlarda kullanılması önerilmektedir Meyvesi, çekirdeği ve içeriğinden çıkan yağı ile turna yemişi pek çok faydayı beraberinde getirir. Genel olarak turna yemişinden pek çok tarif hazırlamanız mümkün.

Taze meyve şeklinde tüketilen turna yemişini dilerseniz marmelat olarak da tüketebilirsiniz. Farklı tariflere uyum sağlayan bu yemişle muffin yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Turna yemişli Hindistan cevizli muffin tarifini daha önce denemediyseniz işte harika bir tatlı;

Turna yemişli Hindistan cevizli muffin için malzemeler:

110 gr tereyağı

3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker(150 g) şeker

2 yumurta

1 paket vanilya

1, 5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 fiske tuz

1/2 su butter milk (eğer bulamazsanız 1/2 -yarım- su bardağı süte 1 çay kaşığı limon suyu sıkarak elde edebilirsiniz)

1/2 (yarım) su bardağı Hindistan cevizi

1/2 (yarım) su bardağı turna yemişi

Turna yemişli Hindistan cevizli muffin yapılışı

  • Öncelikle bir kapta unu kabartma tozunu ve tuzu çırparak işe başlayabilirsiniz.
  • Daha sonra büyük bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağıyla toz şekeri karıştırın. Bunu yaptıktan sonra tek tek yumurtaları ilave edebilirsiniz.
  • Vanilya ve Hindistan cevizi ekleyip iyice birleşinceye kadar tüm malzemeyi karıştırın.
  • Ardından unlu karışımın üzerine süt limon karışımını ekleyin. Tüm malzemeler tamamen karışıncaya kadar sırayla ekleme yapabilirsiniz.
  • Bu aşamadan sonra turna yemişi kurularını kek harcına ekleyerek yavaş bir şekilde karıştırabilirsiniz.
  • Tüm karışım işlerini hallettikten sonra istediğiniz kalıplara koyarak 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirmeye bırakın.
  • Kekiniz fırından çıktıktan sonra sıcaklığın geçmesini bekleyin. Daha sonra üzerine krem şantiyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

İşte turna yemişli Hindistan cevizli muffin hazırlamak bu kadar kolay.

Turna yemişi olarak bilinen cranberry bitkisini takviye olarak almak isteyebilirsiniz. Ocean cranberry ile aradığınız takviyeye ulaşabilirsiniz. Chanberry ve merak ettiğiniz tüm takviyeler için https://www.orzax.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Advertorial