Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) 2023-2024 sezonu yurt içi faaliyetleri programı kapsamında düzenlenen Garanti BBVA U14 Türkiye Şampiyonası’nın Yıldız Kızlar müsabakaları Sinop’ta gerçekleştirilecek.

Ülke genelinden 16 takım ve 250 sporcunun katılımıyla Kemalettin Sami Paşa ve Gazi Çelebi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek şampiyona öncesinde Sinop Valiliği koordinesinde Valilik toplantı salonunda hazırlık toplantısı düzenlendi. 

Vali Dr. Mustafa Özarslan Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, Basketbol İI Temsilcisi Çiğdem Demir ve Türkiye Basketbol Federasyonu Temsilcisi Rahman Cangül katıldı.

Toplantıda; 22-28 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan “U-14 Kızlar Basketbol Türkiye Şampiyonası” öncesinde alınacak tedbirler görüşülerek, yapılacak hazırlıklar ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

SİNOP 1 YILDA 5 BİN 583 SPORCUYU AĞIRLADI
Toplantıda konuşan Vali Dr. Mustafa Özarslan, 2023 yılı Mart ayından 2024 yılı Mart ayına kadar geçen 1 yıllık sürede düzenlenen çeşitli spor müsabakalarında Sinop’un 5 bin 583 sporcuyu ağırladığını söyledi. Özarslan; “Sinop’umuz tarih, kültür, sanat ve spor turizmi gibi dört mevsim turizm olanakları ile önemli bir potansiyele sahiptir. İlimizde düzenlenen çeşitli spor müsabakalarında 2023 yılı Mart ayından 2024 Mart ayına kadar farklı illerden gelen 5 bin 583 sporcumuzu ağırladık.

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi

22-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyona münasebetiyle de, çeşitli illerden katılım sağlayacak olan 16 takım, 250 sporcu ve aileleriyle birlikte yaklaşık 750 kişiyi yine Sinop’umuzda ağırlayacağız. 

Türkiye Basketbol Federasyonu, Spor Kulüpleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve paydaş kurumlarımızın katkıları ile Kemalettin Sami Paşa ve Gazi Çelebi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan müsabakalar; ilimiz spor turizminin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle ilimizde ağırlayacağımız tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: Vitrin Haber Gazetesi