Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin ilçede devam eden altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Yaklaşık bir yıl önce ilçede başlatılan altyapı çalışmalarının yüzde 95 oranında tamamlandığını belirten Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin; “Bu proje ilçemizin gelecek yüzyılı projesiydi, çekilen çilelere değecek. Vatandaşlarımıza sabır ve anlayışları için teşekkür ediyorum” dedi. 

Altyapı çalışmalarının başladığı günden bugüne kadar yazın toz kışın çamur gibi büyük meşakkatler çekildiğine vurgu yapan Şahin; “Ama elhamdülillah çoğu bitti azı kaldı. İnşallah çok kısa bir sürede de evlere suları vermeye başlayacağız. Şuanda yaklaşık olarak işin yüzde 95’i bitti. Bazı yerlerde parsel bağlantıları yapılıyor. Depolarımızda önce mekanikler ardından elektronikler yapılacak. Ardında da yine eksik olan kısımlardaki parsel bağlantılarının ardından ev bağlantılarına geçeceğiz. Şuanda ana cadde ve diğer yerlerde basınç ve bar denemeleri yapıyoruz. Fabrikasyon hatası, imalat hatasından kaynaklı bir sorun varsa diye bunların kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Çünkü bunlar uzun vadeli proje ve gelecek nesillere sirayet edecek projeler. Çalışmaları yaparken herhangi bir hata olur mu diye borunun enine ve çapına göre yaklaşık iki katı basınç veriyoruz ki iş bittikten sonra bir daha uzun yıllar bir sıkıntı olmasın diye. 
Türkeli yaklaşık bir yıldır adeta bir şantiyeye dönüştü. Başka dış şirketlerde çalışıyor, zaman zaman su kesintileri zaman zaman toz çamur oluyor. Bu süreçte hemşehrilerimiz birçok sıkıntı yaşıyor, hep beraber yaşıyoruz. 

Tüm ekiplerle sizlerin yaşadığı sıkıntıların 10-20 katını bizler yaşıyoruz. Bunu sizin için ve gelecek nesiller için yaşıyoruz. Özellikle Fen İşleri’ne bağlı ekiplerimiz rutin olarak bu süreçte iyileştirme çalışmaları yapıyor. Tabi istediğimiz düzeyde değil, çünkü bu teknik olarak mümkün değil. Herkes istiyor ki aynı anda toz olmasın çamur olmasın ama bu mümkün değil teknik olarak. Fazla mıcır elekaltı koyduğunuzda bu sefer ızgaralar bağlantı yerleri doluyor. 

Bu süreç geçici bir süreç, artık çoğu gitti azı kaldı. Biraz daha sabır, ev bağlantılarına başlayacağız. Yakında da doğalgaz çalışmalarına başlayacağız, buna bir süre daha katlanacağız.  Şimdiden sabrınız ve hoşgörünüz için teşekkür ediyorum. Biraz daha sabredeceğiz, her şeyin sonu çok güzel olacak” dedi.
 

Editör: Gülay Kavak