Dün günü öğle namazını müteakip ocak binası önünde, Alaaddin Camisinden çıkan cami cemaatine başlayan aşure dağıtımı, Sakarya Caddesi üzerinde de devam etti. 

Yaklaşık bin kişiye aşure dağıtımı yapan ocağın öğrenci gençleri vatandaşların da Muharrem ayını tebrik etti. Dağıtılan aşure vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. 
Muharrem ayının, Kur'an-ı kerimde, kıymet verilen dört aydan biri olduğunu belirten Türk Ocakları Sinop Şube Başkanı Metin Oktay Fındık, tüm Sinop halkının ve Türk İslam aleminin Muharrem ayını kutladı. 

Fındık yaptığı açıklamada; "Muharrem Ayı, Cenab-ı Allah'ın ilahi bereket ve feyzinin müminlere bolca ihsan edildiği mübarek bir aydır. Elbette pek çok hayırlı olayın gerçekleştiği bu ayda, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed 'in (s.a.v.) torunlarından olan Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilmesi, Muharrem Ayını acı ve hüzünle yâd etmemize sebep olmuştur.

Bizler de Türk Ocakları Sinop Şubesi olarak bu bereket dolu ayda paylaşmanın, kardeşliğin ve cennet vatanımızda birlik olabilmenin önemini bir kez daha vurgulamak adına bir hayır gerçekleştirdik. Bu vesile ile Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin Efendimiz ve arkadaşları başta olmak üzere hakikat, adalet, İslam ve Vatan için şehadete eren cümle geçmişlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.


 

Editör: Vitrin Haber