TURİZM

Turizmciler görüşmeden memnun


Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, geçtiğimiz günlerde Turizm Bakanı Mahir Ünal ile gerçekleştirilen Sinop 4. Turizm İstişare Toplantısını değerlendirdi. 

Toplantının beklentinin üzerinde verimli geçtiğini söyleyen Kaya, toplantının, Sinop turizmine ilerleyen dönemlerde olumlu yönde etkilerinin olacağına inandığını belirtti. 
Geçtiğimiz hafta içerisinde AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’in ev sahipliğinde CHP Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanları ve Turizm temsilcilerinin katılımıyla Ankara’da, Sinop 4. Turizm İstişare Toplantısı düzenlenmiş ve Sinop Turizmi masaya yatırılmıştı. Toplantı sonrasında Sinop’ta bir basın toplantısı düzenleyen Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, geniş katılımla gerçekleştirilen 4. Sinop Turizmi İstişare toplantısını değerlendirdi. Toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade eden Cemalettin Kaya, Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın kendisine iletilen taleplerle yakından ilgilendiğini ve gerekli talimatları verdiğini belirtti. Kaya; “Milletvekilimiz Sayın Nazım Maviş’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 4’üncü Sinop Turizmi İstişare toplantısında ilk olarak Milletvekilimiz Sayın Nazım Maviş Sinop’un kısa tanıtımını gerçekleştirdi. Ardından Sayın Valimiz Yasemin Özata Çetinkaya geniş kapsamlı bir sunum ile Sinop’un problemleri ile birlikte yapılan projeler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal’da Türkiye’nin genel turizm politikası ve Sinop üzerine bizlerle bilgi paylaşımında bulundu. Bakanımızın Sinop’a olan ilgisi bizim beklentimizin çok çok üzerindeydi. Türkiye turizmi hakkında vizyonu da mükemmel derecede idi.  Sayın Bakanımızın böyle bir vizyon ve Sinop hakkında konuşması bizi de daha çok heyecanlandırdı. Bizde Sinop üzerine fikirlerimizi beyanlarımızı yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantıda bakanımız ile paylaştık” dedi.

Toplantıda konuşulan bir diğer konunun ise Sinop’un imar sorunu olduğunu belirten Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, bu konu ile ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile gerekli görüşmelerin sağlandığını söyledi. Kaya; “Toplantıda Sinop turizminin bir başka boyutunu ilgilendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili Sinop imarı da gündemdeydi. Sinop Milletvekillerimiz Nazım Maviş ve Barış Karadeniz, Valimiz Yasemin Özata Çetinkaya ve Belediye Başkanımız Baki Ergül Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile bir toplantı gerçekleştirdiler.

Bizler orada müsteşar ve genel müdürlerle konuşulan konuları teker teker masaya yatırdık. Diğer katılımcı arkadaşlarımızda Sinop turizmi, imarı, yatırımlar üzerine bütün her şeyi ortaya koydular ve en yetkili kişilerden de cevaplarını alarak toplantımız beklentimizin çok çok üzerinde verimli geçti. Bu arada genel müdürümüzden bahsetmeden geçemeyeceğim. Tanıtım Genel Müdürümüz Sayın İrfan Önal beyefendi yıllar önce kurumda çalışırken Sinop’a gelmiş ve Sinop dostu olmuş, Sinop’u çok sevmiş. Turizm Bakanlığı’nın zaten bir tanıtım bakanlığı, yani yatırım bakanlığından ziyade tanıtım bakanı olduğu ve tanıtım için sunmuş olduğu görüşler, fikirler hele Sinop için önerdiği projelerin hepsi başarıldığı takdirde bu memlekette bir turizm başkenti, turizm kenti olması için gereken her şey söylendi. Sayın bakanımızın enteresan bir talimatı oldu. Bu toplantıların verimi öyle 1 – 2 yılda alınmaz, bu toplantıları ısrarlı bir şekilde sürdürürseniz bu toplantıların sonucunda yapacağınız bir eylem planı da plan olarak ortaya koyar ve takipçisi olursanız bizlerde takipçisi olacağız. O zaman Sinop’ta turizmin olmaması için hiçbir neden yok” diye konuştu. 

BİR SONRAKİ TOPLANTI BAKAN SARI İLE OLACAK
Bakanlık düzeyinde gerçekleştirilen toplantıların bu toplantı ile sona ermeyeceğinin altını çizen Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, bir sonraki toplantının Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile olacağını belirtti. Kaya; “CHP Sinop Milletvekilimiz Sayın Barış Karadeniz’de bundan sonraki toplantının büyük bir ihtimal ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Fatma Güldemet Sarı’nın katılımı ile ya Sinop’ta ya da Ankara’da olacağını söyledi. Sinop’un coğrafi yapısından kaynaklanan ve bilinen imar kanunlarına ters düşen bir konumu vardır. İki tarafımız deniz olmasına rağmen denizden 50 metre 100 metre dediğimiz zaman ne yol kalıyor nede hiçbir şey. Buranın kendine has özelliği nedeni ile burada daha lokal çözümlerin üretilmesi gerektiğini toplantıda belirttik. Elbette bakan ve müsteşarların katılımı ile Sinop’un yıllardır çözülemeyen imar sorunu ve turizm alanları sorunları gündeme gelecektir.  Bu anlamda Sayın Milletvekilimiz Nazım Maviş’in bu çalışmasını takdir ile karşılıyoruz. Bir örnek çalışma oldu. Milletvekilimiz Sayın Barış Karadeniz’in de Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Fatma Güldemet Sarı ile yapacağı toplantıda burada kazandığımız tecrübeler ile çok daha verimli geçeceğine inanıyorum” dedi.